Laxsoppa med savojkål
  • Tid 30 min

Laxsoppa med savojkål

3.57 (7 betyg)

Klar buljong med ingefära och soja – elegant asiatiskt.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 liter vatten
  • 3 umamibuljongtärningar
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 tsk socker
  • 1 röd chili
  • 30 g färsk ingefära
  • 200 g savoykål
  • 2 salladslökar
  • 150 g shiitakesvamp
  • 150 g böngroddar
  • 0.5 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär laxen i kuber och salta. Koka upp vattnet med buljongtärning, soja och socker. Skär chilin på längden och skär ingefäran i tunna strimlor.

  2. 2

    Lägg allt i buljongen och låt sjuda ca 10 min. Strimla savojkål och lök. Dela svamparna om de är stora.

  3. 3

    Lyft upp chilin ur buljongen och lägg ner kål, svamp och lök. Lägg varsamt laxen överst och sätt på locket. Låt stå kvar på värmen 3 min.

  4. 4

    Ta bort från värmen och låt stå kvar under lock ytterligare 3 min. Servera direkt. Toppa med böngroddar och koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du ha den mer matig – lägg i lite nudlar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Viktor

    Oerhört god soppa! Lättlagad med mycket smak!

  • Annika

    Super gott!