För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxpudding med kallrökt lax

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g potatis
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g kallrökt eller gravad lax i skivor
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 dl hackad dill
  • 50 g färsk hackad grönkål
  • 20 g smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. skiva potatisen lövtunt, gärna på mandolin.
  2. Blanda ägg, mjölk, grädde, vatten, salt och peppar till en äggstanning.
  3. Varva potatis, lax, lök, dill och grönkål i en smord ugnsform.
  4. Häll på äggstanningen. hyvla smör med en osthyvel och lägg ovanpå. Grädda mitt i ugnen 40–45 min. Känn med en sticka om potatisen är klar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2019-01-04

fantastiskt god med grönkål samt potatisen lövtunt skivat på mandolin .Detta är hemligheten !!!!!!!

Liknande recept

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(7)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxpudding med gravad lax

(49)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(5)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Grillad makrill med kapriscitronette

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g potatis
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g kallrökt eller gravad lax i skivor
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 dl hackad dill
  • 50 g färsk hackad grönkål
  • 20 g smör
  • 1 tsk salt

Laxpudding med kallrökt lax

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. skiva potatisen lövtunt, gärna på mandolin.
  2. Blanda ägg, mjölk, grädde, vatten, salt och peppar till en äggstanning.
  3. Varva potatis, lax, lök, dill och grönkål i en smord ugnsform.
  4. Häll på äggstanningen. hyvla smör med en osthyvel och lägg ovanpå. Grädda mitt i ugnen 40–45 min. Känn med en sticka om potatisen är klar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2019-01-04

fantastiskt god med grönkål samt potatisen lövtunt skivat på mandolin .Detta är hemligheten !!!!!!!

Liknande recept

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(7)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxpudding med gravad lax

(49)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(5)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Grillad makrill med kapriscitronette

(8)