Laxpudding med gravad lax

Laxpudding med gravad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
4 portioner
  • 400 g gravad lax eller lenrimmad lax
  • 8 potatisar medelstora råa eller kokta
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar eller vitpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i strimlor. Skala och skiva potatis, gärna i matberedare. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lax, dill och lök i en smord ugnssäker form, potatis underst och överst. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen.
  2. Grädda puddingen tills äggstanningen stelnat, med rå potatis i nedre delen av ugnen 50-60 min, med kokt potatis i mitten av ugnen 30-40 min.

Servering

Servera med skirat smör och en blandad sallad.

Tips

Byt ut lite av mjölken mot grädde: 3,5 dl mjölk och 0,5 dl grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Laxpudding med gravad lax
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 400 g gravad lax eller lenrimmad lax
  • 8 potatisar medelstora råa eller kokta
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar eller vitpeppar

Laxpudding med gravad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
4 portioner

Gör så här

  1. Skär fisken i strimlor. Skala och skiva potatis, gärna i matberedare. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lax, dill och lök i en smord ugnssäker form, potatis underst och överst. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen.
  2. Grädda puddingen tills äggstanningen stelnat, med rå potatis i nedre delen av ugnen 50-60 min, med kokt potatis i mitten av ugnen 30-40 min.

Servering

Servera med skirat smör och en blandad sallad.

Tips

Byt ut lite av mjölken mot grädde: 3,5 dl mjölk och 0,5 dl grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2016-01-20

Det står inget om salt i ingredienslistan däremot i arbetsbeskrivningen... Ska det vara salt eller inte när man har gravad lax i?!

Francis

2012-01-08

Den år verkligen god