För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxpudding

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Klassisk och god laxpudding. Variera den gäena med gul eller röd lök istället för purjolök.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 6 dl mjölk 3 %
  • 5 ägg
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 kg tunt skivad potatis
  • 1 liten fint strimlad purjolök
  • 300 g tunt skivad färsk lax
  • 200 g färsk spenat
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl smält smör
  • citroner

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form med höga kanter.
  2. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och vitpeppar.
  3. Varva potatis, purjo, lax, spenat och dill. Häll över äggstanningen och peta lite med en gaffel så den fördelar sig ordentligt.
  4. Grädda i ugn cirka 1 timme. Täck med aluminium om ytan börjar se mörk ut.

Till servering

  1. Servera med smält smör och citronklyftor.

Tips

Purjolöken kan bytas till gul eller röd lök, dillen till persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2017-07-17

Har gjort denna flera gånger alltid med vanlig lax och sedan haft flingsalt på laxbitarna men inget salt i blandningen man häller på. Det har gjort att den smakar salt på rätt ställe och blir mycket god.

Heléne

2014-03-04

Denna rätt var en hit! Var med i matkassen och då med rimmad lax som jag tyckte blev en aning för salt men med god smak, absolut! Kommer absolut att göra den igen men jag uteslöt smöret.

Susann Westerberg

2013-02-13

Saltade och pepprade laxen innan jag la den i gratängen och ökade mängden potatis och lax (vi är 6pers.) satte överst på gratängen några smörklickar innan gräddning istället för det skirade smöret. Småttingar, ungdomar, vuxna- alla gillade den.=)

2012-10-16

Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(32)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Peixe frito com batata doce

(4)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Laxpaj med potatis

(14)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk smör
  • 6 dl mjölk 3 %
  • 5 ägg
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 kg tunt skivad potatis
  • 1 liten fint strimlad purjolök
  • 300 g tunt skivad färsk lax
  • 200 g färsk spenat
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl smält smör
  • citroner

Laxpudding

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Klassisk och god laxpudding. Variera den gäena med gul eller röd lök istället för purjolök.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form med höga kanter.
  2. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och vitpeppar.
  3. Varva potatis, purjo, lax, spenat och dill. Häll över äggstanningen och peta lite med en gaffel så den fördelar sig ordentligt.
  4. Grädda i ugn cirka 1 timme. Täck med aluminium om ytan börjar se mörk ut.

Till servering

  1. Servera med smält smör och citronklyftor.

Tips

Purjolöken kan bytas till gul eller röd lök, dillen till persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2017-07-17

Har gjort denna flera gånger alltid med vanlig lax och sedan haft flingsalt på laxbitarna men inget salt i blandningen man häller på. Det har gjort att den smakar salt på rätt ställe och blir mycket god.

Heléne

2014-03-04

Denna rätt var en hit! Var med i matkassen och då med rimmad lax som jag tyckte blev en aning för salt men med god smak, absolut! Kommer absolut att göra den igen men jag uteslöt smöret.

Susann Westerberg

2013-02-13

Saltade och pepprade laxen innan jag la den i gratängen och ökade mängden potatis och lax (vi är 6pers.) satte överst på gratängen några smörklickar innan gräddning istället för det skirade smöret. Småttingar, ungdomar, vuxna- alla gillade den.=)

2012-10-16

Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(32)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Peixe frito com batata doce

(4)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Laxpaj med potatis

(14)