För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxpaj med spenat

Betyg (1-5):
3.84 (38 betyg)

En matig laxpaj på smördeg med spenat, ricotta och tomater. Mild och luftig passar den utmärkt på en buffé, eller att avnjuta med ett glas vin i solen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 500 g fryst, tinad spenat
  • 250 g ricotta ost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 lättvispat ägg
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 400 g laxfilé i cm-tjocka skivor (eller t ex röding)
  • 25 halverade röda körsbärstomater
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 msk hackade färsk timjan
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Kavla ihop smördegsplattorna till en tunn platta, 30 x 25 centimeter. Lägg den i en bakplåtspappersklädd form. Lägg spenaten i en sil och krama ur allt vatten.
  2. Lägg spenaten i en bunke. Tillsätt ricottaost, smaka av med salt, peppar och muskot. Blanda väl, tillsätt ägget och basilikan.
  3. Bred ut smeten på smördegsplattan, spara cirka 1 centimeter degyta i ytterkant runt om.
  4. Varva fiskskivor och tomater över hela ytan. Salta och peppra. Strö över timjan och baka i ugnen tills smördegen är gyllenbrun, 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-05-21

En fräsch sallad passar bra.

Lena

2012-05-21

Vad ska man ha för tillbehör?

elin

2012-05-21

gott

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(8)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(56)

Tonfiskspett

(10)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 500 g fryst, tinad spenat
  • 250 g ricotta ost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 lättvispat ägg
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 400 g laxfilé i cm-tjocka skivor (eller t ex röding)
  • 25 halverade röda körsbärstomater
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 msk hackade färsk timjan
  • 0.5 tsk salt

Laxpaj med spenat

Betyg (1-5):
3.84 (38 betyg)

En matig laxpaj på smördeg med spenat, ricotta och tomater. Mild och luftig passar den utmärkt på en buffé, eller att avnjuta med ett glas vin i solen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kavla ihop smördegsplattorna till en tunn platta, 30 x 25 centimeter. Lägg den i en bakplåtspappersklädd form. Lägg spenaten i en sil och krama ur allt vatten.
  2. Lägg spenaten i en bunke. Tillsätt ricottaost, smaka av med salt, peppar och muskot. Blanda väl, tillsätt ägget och basilikan.
  3. Bred ut smeten på smördegsplattan, spara cirka 1 centimeter degyta i ytterkant runt om.
  4. Varva fiskskivor och tomater över hela ytan. Salta och peppra. Strö över timjan och baka i ugnen tills smördegen är gyllenbrun, 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-05-21

En fräsch sallad passar bra.

Lena

2012-05-21

Vad ska man ha för tillbehör?

elin

2012-05-21

gott

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(8)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(56)

Tonfiskspett

(10)