Laxgratäng med spenat

Laxgratäng med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Gratäng med varmrökt lax, spenat, purjolök och tomater. Toppas med en sås av ägg, crème fraiche, ost och vitlök.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g varmrökt lax
  • 3 dl strimlad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 6 ägg
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk stött dillfrö
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • körsbärstomater, tom topping
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär laxen i bitar. Lägg lax, purjolök och spenat i en gratängform,ca 20 x 30 cm.
  2. Vispa ihop ägg, crème fraiche, ost, vitlök, dillfrö, salt och peppar och häll i formen. Toppa med tomaterna.
  3. Tillaga mitt i ugnen tills äggstanningen stannat och gratängen fått lite färg, ca 35 min. Garnera ev med dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-10-29

God, men för salt. Räcker nog med 1 tsk salt eftersom laxen och osten ger en hel del salt.

Elin

2021-10-26

Jättegott recept, bytte ut osten mot mager och cremefraichen mot mini och det funkade super! Gör gärna om detta igen😊👏

Ann-Sofi

2021-10-23

Jättegott! Detta kan man absolut ha som festmat. Buffé på midsommarafton mm! Kanske med skirat smör.

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)
Laxgratäng med spenat
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 250 g varmrökt lax
  • 3 dl strimlad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 6 ägg
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk stött dillfrö
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • körsbärstomater, tom topping
  • dill

Laxgratäng med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Gratäng med varmrökt lax, spenat, purjolök och tomater. Toppas med en sås av ägg, crème fraiche, ost och vitlök.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär laxen i bitar. Lägg lax, purjolök och spenat i en gratängform,ca 20 x 30 cm.
  2. Vispa ihop ägg, crème fraiche, ost, vitlök, dillfrö, salt och peppar och häll i formen. Toppa med tomaterna.
  3. Tillaga mitt i ugnen tills äggstanningen stannat och gratängen fått lite färg, ca 35 min. Garnera ev med dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-10-29

God, men för salt. Räcker nog med 1 tsk salt eftersom laxen och osten ger en hel del salt.

Elin

2021-10-26

Jättegott recept, bytte ut osten mot mager och cremefraichen mot mini och det funkade super! Gör gärna om detta igen😊👏

Ann-Sofi

2021-10-23

Jättegott! Detta kan man absolut ha som festmat. Buffé på midsommarafton mm! Kanske med skirat smör.

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)