Laxfilé med rökig glaze
  • Tid 30 min

Laxfilé med rökig glaze

3.56 (16 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé, med skinn
  • 1.5 tsk röksalt
  • 1 msk smulad rosépeppar
Garnering:
  • 1 msk röd basilika, några blad
Glaze:
  • 2 msk honung
  • 1 msk soja
  • 2 msk olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda glazen. Pensla laxen på ovansidan. Låt dra 15 minuter. Strö salt och rosépeppar över. Lägg den på grillen med skinnsidan mot gallret. Lägg över en bit aluminiumfolie så att det täcker laxen. Grilla 12-15 minuter. Garnera gärna med röda basilikablad.

  2. 2

    De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Inger

    Mycket god och bra bjudrätt. Har lagat detta många gånger