
Laxceviche med äpple
Betyg (1-5):
Otroligt elegant – superenkel att göra!
Tillagningstid: 10 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g laxfilé av hög kvalitet
- 1 syrligt äpple
- 0.5 msk fänkålsfrön
- 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
- 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
- 2 tsk flytande honung
- 1 tsk flingsalt
- 2 salladslökar, fint strimlade
- Till servering
- fint knäckebröd
- dillvippa
Gör så här
- Fintärna lax och äpple. Torrosta fänkålsfröna tills de doftar och har fin färg.
- Vänd runt laxen med citronskal, ättiksprit, honung och salt. Smaka av med citronsaft. Vänd ner äpple, lök och fänkålsfrön. Fördela i 8 snapsglas och toppa med dill.
Liknande recept
Laxceviche med äpple
Betyg (1-5):
Otroligt elegant – superenkel att göra!
Tillagningstid: 10 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fintärna lax och äpple. Torrosta fänkålsfröna tills de doftar och har fin färg.
- Vänd runt laxen med citronskal, ättiksprit, honung och salt. Smaka av med citronsaft. Vänd ner äpple, lök och fänkålsfrön. Fördela i 8 snapsglas och toppa med dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!