För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxburgare med tsatsiki

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör eller olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Serveringsförslag:
  • tzatziki
  • hamburgerbröd
  • sallad
  • lökringar
  • tomat
  • Tzatsiki:
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 pressaade vitlöksklyftor
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa laxen hastigt i en matberedare, bara så pass att fisken finfördelas. Blanda alla ingredienser och forma till burgare.
  2. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek burgarna på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.
  3. Tsatsiki: Riv gurkan på rivjärn och pressa ur vätskan så gott det går. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt, peppar och vänd ner lite olivolja.

Servering

Servera med tzatziki, hamburgerbröd, sallad, lökringar och tomat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

(12)

Honey and mustard fisk i ugn

(13)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör eller olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Serveringsförslag:
  • tzatziki
  • hamburgerbröd
  • sallad
  • lökringar
  • tomat
  • Tzatsiki:
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 pressaade vitlöksklyftor
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 0.5 tsk salt

Laxburgare med tsatsiki

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa laxen hastigt i en matberedare, bara så pass att fisken finfördelas. Blanda alla ingredienser och forma till burgare.
  2. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek burgarna på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.
  3. Tsatsiki: Riv gurkan på rivjärn och pressa ur vätskan så gott det går. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt, peppar och vänd ner lite olivolja.

Servering

Servera med tzatziki, hamburgerbröd, sallad, lökringar och tomat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

(12)

Honey and mustard fisk i ugn

(13)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)