Lax teriyaki i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.56 (27 betyg)

Lax i ugn i teriyakimarinad med paprika och sesamfrön. Servera med basmatiris och färsk mynta. En vardagsfavorit!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 gul paprika i bitar
  • 1 dl teriyakimarinad
  • 2 msk sesamfrön
  • Till servering:
  • basmatiris
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Fördela paprikan runt om
  2. Ringla eller pensla på teriyakimarinad och strö över sesamfrön.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Använd gärna en stektermometer, laxen ska ha en innertemperatur på 50°, då är den perfekt.

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till laxen. Garnera med mynta.

Tips

Lägg gärna till mer grönsaker - broccoli, zucchini eller fänkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders K

2021-01-17

Supergott kommer att bli en favorit, enkelt och gott. Som alltid när man tillagar fisk tycker jag att stektermometer är ett krav, för hög temperatur innebär torr fisk. Tack för ett toppen recept.

Maria

2013-11-25

Middagsmat

Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g laxfilé
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 gul paprika i bitar
  • 1 dl teriyakimarinad
  • 2 msk sesamfrön
  • Till servering:
  • basmatiris
  • färsk mynta

Lax teriyaki i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.56 (27 betyg)

Lax i ugn i teriyakimarinad med paprika och sesamfrön. Servera med basmatiris och färsk mynta. En vardagsfavorit!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Fördela paprikan runt om
  2. Ringla eller pensla på teriyakimarinad och strö över sesamfrön.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Använd gärna en stektermometer, laxen ska ha en innertemperatur på 50°, då är den perfekt.

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till laxen. Garnera med mynta.

Tips

Lägg gärna till mer grönsaker - broccoli, zucchini eller fänkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders K

2021-01-17

Supergott kommer att bli en favorit, enkelt och gott. Som alltid när man tillagar fisk tycker jag att stektermometer är ett krav, för hög temperatur innebär torr fisk. Tack för ett toppen recept.

Maria

2013-11-25

Middagsmat

Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)