Lax på planka med asiatisk bönsallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Lax på planka med asiatisk bönsallad

2.95 (20 betyg)

Lax med bönsallad kryddad med koriander, vitlök och lime.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk chiliflakes
  • grillplanka
Bönsallad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 250 g tinade frysta gröna sojabönor
  • 2 dl böngroddar
  • 5 strimlade salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta laxen runt om och strö över chiliflakes. Lägg laxen på grillplankan och grilla i indirekt värme under lock 20–30 min. Temperaturen i grillen bör ligga runt 175-200°.

Bönsallad

  1. 1

    Blanda soja, sesamolja, limeskal (endast det gröna), limesaft, socker och vitlök till en dressing. Vänd ner grönsakerna och servera salladen till laxen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blötlägg grillplankan ca 30 min innan användning, då skadas den inte och kan användas flera gånger.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar