Lax på planka med asiatisk bönsallad

Lax på planka med asiatisk bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Lax med bönsallad kryddad med koriander, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 msk chiliflakes
  • grillplanka
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 250 g tinade frysta gröna sojabönor
  • 2 dl böngroddar
  • 5 strimlade salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Salta laxen runt om och strö över chiliflakes. Lägg laxen på grillplankan och grilla i indirekt värme under lock 20–30 min. Temperaturen i grillen bör ligga runt 175-200°.

Bönsallad

  1. Blanda soja, sesamolja, limeskal (endast det gröna), limesaft, socker och vitlök till en dressing. Vänd ner grönsakerna och servera salladen till laxen.

Tips

Blötlägg grillplankan ca 30 min innan användning, då skadas den inte och kan användas flera gånger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sjuden lax med farmors gurksallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Lax på planka med asiatisk bönsallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 msk chiliflakes
  • grillplanka
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 250 g tinade frysta gröna sojabönor
  • 2 dl böngroddar
  • 5 strimlade salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander

Lax på planka med asiatisk bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Lax med bönsallad kryddad med koriander, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta laxen runt om och strö över chiliflakes. Lägg laxen på grillplankan och grilla i indirekt värme under lock 20–30 min. Temperaturen i grillen bör ligga runt 175-200°.

Bönsallad

  1. Blanda soja, sesamolja, limeskal (endast det gröna), limesaft, socker och vitlök till en dressing. Vänd ner grönsakerna och servera salladen till laxen.

Tips

Blötlägg grillplankan ca 30 min innan användning, då skadas den inte och kan användas flera gånger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sjuden lax med farmors gurksallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)