För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lax- och räkceviche

Betyg (1-5):
3.11 (18 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 8 timmar i kyl
9
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl pressad lime
  • 1 rödlök, skalad, finhackad
  • 1 tomat, ev urkärnad, finhackad
  • 1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 350 g laxfilé, fryst minst 2 dygn
  • 400 g frysta räkor, tinade, skalade
  • 0.5 dl koriander, hackad
  • blad av isbergssallad
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda pressad lime, salt, lök, tomat och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Skär fisken i 1-1 1/2 centimeter stora kuber.
  2. Lägg dem i limemarinaden, se till att den täcker fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 8 timmar. Tillsätt räkor, koriander och eventuellt lite mer hackad lök och chili. Ta ett salladsblad och lägg lite lax- och räkceviche på det. Gör likadant med resten.
  3. Servera som förrätt, mingel- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

(9)

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

(0)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Kräftsill

(24)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl pressad lime
  • 1 rödlök, skalad, finhackad
  • 1 tomat, ev urkärnad, finhackad
  • 1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 350 g laxfilé, fryst minst 2 dygn
  • 400 g frysta räkor, tinade, skalade
  • 0.5 dl koriander, hackad
  • blad av isbergssallad
  • 1.5 tsk salt

Lax- och räkceviche

Betyg (1-5):
3.11 (18 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 8 timmar i kyl
9
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda pressad lime, salt, lök, tomat och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Skär fisken i 1-1 1/2 centimeter stora kuber.
  2. Lägg dem i limemarinaden, se till att den täcker fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 8 timmar. Tillsätt räkor, koriander och eventuellt lite mer hackad lök och chili. Ta ett salladsblad och lägg lite lax- och räkceviche på det. Gör likadant med resten.
  3. Servera som förrätt, mingel- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

(9)

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

(0)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Kräftsill

(24)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)