Lax- och gösceviche
  • Tid 195 min

Lax- och gösceviche

5 (1 betyg)

Latinamerikanskt tillbehör som är gott att fånga upp med majschips eller bröd.

  • Tillagningstid 195 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g fryst lax och/eller gös, skinn- och benfri (Fisken bör frysas 2-3 dygn innan den tillagas)
  • 1 tsk salt
  • 4 pressade lime
  • 1 liten, urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 msk hackade gräslök
  • 2 skalade och tärnade avokador
  • 3 msk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina fisken. Skär den, knappt tinad, i 1 cm kuber och lägg dem i en skål. Strö över saltet, hälften av gräslöken och chilin, blanda i limesaften. Täck skålen och ställ den i kylen ca 3 timmar.

  2. 2

    Blanda ceviche, avokado och koriander i portionsskålar och strö över resten av gräslöken och chilin.

Servering

Servera som för- eller bufférätt med bröd eller chips.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar