Lax- och gösceviche

Lax- och gösceviche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Latinamerikanskt tillbehör som är gott att fånga upp med majschips eller bröd.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
6 portioner
  • 500 g fryst lax och/eller gös, skinn- och benfri (Fisken bör frysas 2-3 dygn innan den tillagas)
  • 4 pressade lime
  • 1 liten, urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 msk hackade gräslök
  • 2 skalade och tärnade avokador
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tina fisken. Skär den, knappt tinad, i 1 cm kuber och lägg dem i en skål. Strö över saltet, hälften av gräslöken och chilin, blanda i limesaften. Täck skålen och ställ den i kylen ca 3 timmar.
  2. Blanda ceviche, avokado och koriander i portionsskålar och strö över resten av gräslöken och chilin.

Servering

Servera som för- eller bufférätt med bröd eller chips.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lax- och gösceviche
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g fryst lax och/eller gös, skinn- och benfri (Fisken bör frysas 2-3 dygn innan den tillagas)
  • 4 pressade lime
  • 1 liten, urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 msk hackade gräslök
  • 2 skalade och tärnade avokador
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk salt

Lax- och gösceviche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Latinamerikanskt tillbehör som är gott att fånga upp med majschips eller bröd.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
6 portioner

Gör så här

  1. Tina fisken. Skär den, knappt tinad, i 1 cm kuber och lägg dem i en skål. Strö över saltet, hälften av gräslöken och chilin, blanda i limesaften. Täck skålen och ställ den i kylen ca 3 timmar.
  2. Blanda ceviche, avokado och koriander i portionsskålar och strö över resten av gräslöken och chilin.

Servering

Servera som för- eller bufférätt med bröd eller chips.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!