
Lax- och gösceviche
Betyg (1-5):
Latinamerikanskt tillbehör som är gott att fånga upp med majschips eller bröd.
Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
6 portioner
- 500 g fryst lax och/eller gös, skinn- och benfri (Fisken bör frysas 2-3 dygn innan den tillagas)
- 4 pressade lime
- 1 liten, urkärnad och strimlad röd chili
- 2 msk hackade gräslök
- 2 skalade och tärnade avokador
- 3 msk koriander
- 1 tsk salt
Gör så här
- Tina fisken. Skär den, knappt tinad, i 1 cm kuber och lägg dem i en skål. Strö över saltet, hälften av gräslöken och chilin, blanda i limesaften. Täck skålen och ställ den i kylen ca 3 timmar.
- Blanda ceviche, avokado och koriander i portionsskålar och strö över resten av gräslöken och chilin.
Servering
Servera som för- eller bufférätt med bröd eller chips.
Lax- och gösceviche
Betyg (1-5):
Latinamerikanskt tillbehör som är gott att fånga upp med majschips eller bröd.
Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
6 portioner
Gör så här
- Tina fisken. Skär den, knappt tinad, i 1 cm kuber och lägg dem i en skål. Strö över saltet, hälften av gräslöken och chilin, blanda i limesaften. Täck skålen och ställ den i kylen ca 3 timmar.
- Blanda ceviche, avokado och koriander i portionsskålar och strö över resten av gräslöken och chilin.
Servering
Servera som för- eller bufférätt med bröd eller chips.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!