Lax- och gösceviche

Lax- och gösceviche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Latinamerikanskt tillbehör som är gott att fånga upp med majschips eller bröd.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fryst lax och/eller gös, skinn- och benfri (Fisken bör frysas 2-3 dygn innan den tillagas)
  • 4 pressade lime
  • 1 liten, urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 msk hackade gräslök
  • 2 skalade och tärnade avokador
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tina fisken. Skär den, knappt tinad, i 1 cm kuber och lägg dem i en skål. Strö över saltet, hälften av gräslöken och chilin, blanda i limesaften. Täck skålen och ställ den i kylen ca 3 timmar.
  2. Blanda ceviche, avokado och koriander i portionsskålar och strö över resten av gräslöken och chilin.

Servering

Servera som för- eller bufférätt med bröd eller chips.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Paprikafylld småsill/strömming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Lax- och gösceviche
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g fryst lax och/eller gös, skinn- och benfri (Fisken bör frysas 2-3 dygn innan den tillagas)
  • 4 pressade lime
  • 1 liten, urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 msk hackade gräslök
  • 2 skalade och tärnade avokador
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk salt

Lax- och gösceviche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Latinamerikanskt tillbehör som är gott att fånga upp med majschips eller bröd.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fisken. Skär den, knappt tinad, i 1 cm kuber och lägg dem i en skål. Strö över saltet, hälften av gräslöken och chilin, blanda i limesaften. Täck skålen och ställ den i kylen ca 3 timmar.
  2. Blanda ceviche, avokado och koriander i portionsskålar och strö över resten av gräslöken och chilin.

Servering

Servera som för- eller bufférätt med bröd eller chips.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Paprikafylld småsill/strömming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)