Lax- och gösceviche

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Latinamerikanskt tillbehör som är gott att fånga upp med majschips eller bröd.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 500 g fryst lax och/eller gös, skinn- och benfri (Fisken bör frysas 2-3 dygn innan den tillagas)
  • 4 pressade lime
  • 1 liten, urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 msk hackade gräslök
  • 2 skalade och tärnade avokador
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tina fisken. Skär den, knappt tinad, i 1 cm kuber och lägg dem i en skål. Strö över saltet, hälften av gräslöken och chilin, blanda i limesaften. Täck skålen och ställ den i kylen ca 3 timmar.
  2. Blanda ceviche, avokado och koriander i portionsskålar och strö över resten av gräslöken och chilin.

Servering

Servera som för- eller bufférätt med bröd eller chips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre påsksnittar

(26)

Koreansk laxtartar

(5)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Laxsashimi

(1)

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

(6)

Krämig rucolasill

(5)

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g fryst lax och/eller gös, skinn- och benfri (Fisken bör frysas 2-3 dygn innan den tillagas)
  • 4 pressade lime
  • 1 liten, urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 msk hackade gräslök
  • 2 skalade och tärnade avokador
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk salt

Lax- och gösceviche

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Latinamerikanskt tillbehör som är gott att fånga upp med majschips eller bröd.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fisken. Skär den, knappt tinad, i 1 cm kuber och lägg dem i en skål. Strö över saltet, hälften av gräslöken och chilin, blanda i limesaften. Täck skålen och ställ den i kylen ca 3 timmar.
  2. Blanda ceviche, avokado och koriander i portionsskålar och strö över resten av gräslöken och chilin.

Servering

Servera som för- eller bufférätt med bröd eller chips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre påsksnittar

(26)

Koreansk laxtartar

(5)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Laxsashimi

(1)

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

(6)

Krämig rucolasill

(5)

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies