Lax med rostad sötpotatis och en asiatisk coleslaw

Betyg (1-5):
3.38 (45 betyg)

Allt i ugnen och en himmelsk god coleslaw.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 sötpotatis, klyftad
  • 2 msk olivolja
  • 300 g vitkål, fint strimlad
  • 2 msk ingefära, riven
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en inoljad form. Smaka av med salt och peppar. 3. Lägg sötpotatisklyftorna på en plåt. Ringla över olja och salta. Rosta potatisen mitt i ugnen tills de är fina i färgen, ca 20 min. 4. Sätt in laxen efter halva tiden. Använd gärna ugnstermometer, laxen är perfekt vid 52°. 5. Blanda ihop vitkål, ingefära, koriander och majonnäs till en coleslaw. Smaka av med salt.

Servering

Även barn gillar fisk om den inte är för torr, håll temperaturen.

Tips

Coleslaw håller flera dagar i kylen, så passa på att göra en stor sats.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anja

2016-09-27

Man kan tänka på att det tar lite längre tid om man inte har varmluftsugn, för då får inte allt plats i ugnen samtidigt. Men annars var det gott :)

Emelie

2016-05-11

Vi penslade laxen med teriyakisås för att få lite mer smak, det blev väldigt gott.

Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(4)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Lax- och spenatpaj

(90)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 sötpotatis, klyftad
  • 2 msk olivolja
  • 300 g vitkål, fint strimlad
  • 2 msk ingefära, riven
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk salt

Lax med rostad sötpotatis och en asiatisk coleslaw

Betyg (1-5):
3.38 (45 betyg)

Allt i ugnen och en himmelsk god coleslaw.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en inoljad form. Smaka av med salt och peppar. 3. Lägg sötpotatisklyftorna på en plåt. Ringla över olja och salta. Rosta potatisen mitt i ugnen tills de är fina i färgen, ca 20 min. 4. Sätt in laxen efter halva tiden. Använd gärna ugnstermometer, laxen är perfekt vid 52°. 5. Blanda ihop vitkål, ingefära, koriander och majonnäs till en coleslaw. Smaka av med salt.

Servering

Även barn gillar fisk om den inte är för torr, håll temperaturen.

Tips

Coleslaw håller flera dagar i kylen, så passa på att göra en stor sats.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anja

2016-09-27

Man kan tänka på att det tar lite längre tid om man inte har varmluftsugn, för då får inte allt plats i ugnen samtidigt. Men annars var det gott :)

Emelie

2016-05-11

Vi penslade laxen med teriyakisås för att få lite mer smak, det blev väldigt gott.

Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(4)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Lax- och spenatpaj

(90)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies