Lax med rosépeppar och fänkålssallad
  • Tid 25 min
  • Ugn 250º

Lax med rosépeppar och fänkålssallad

3.29 (7 betyg)

Saftig lax i ugn med en frisk fänkålssallad.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk rosépeppar, krossad
  • salt
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl hackad dill, färsk eller fryst
  • 0.5 dl hackad persilja färsk eller fryst
  • 0.5 dl finskuren gräslök färsk eller fryst
  • 1 dl hackad ättiksgurka eller smörgåsgurka
  • svartpeppar
Fänkålssallad
  • 2 fänkål
  • 1 citron, saft
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • potatis eller ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg laxen i en ugnsform och krydda med rosépeppar och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.

  2. 2

    Blanda gräddfil, majonnäs, hackade örter och ättiksgurka. Smaka av med peppar.

  3. 3

    Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med citronsaft, olja och salt. Servera med kokt potatis eller ris.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • anonym

    Det var gott och smakrikt

  • micke

    gott

  • Anonym

    Det var gott och smakrikt

  • Coop

    Tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Visa fler