Lax med pestopasta

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Grillad lax med skärdgårdskrydda på en bädd av risoni, krispiga grönsaker och pesto.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g skärgårdskryddad laxfilé (1 filé = 125 g)
  • 2 tsk rapsolja
  • Risonisallad:
  • 4 dl risoni
  • 140 g pesto
  • 200 g morötter i tunna strimlor
  • 200 g gurka i tärningar
  • 200 g förvällda sockerärtor eller gröna bönor i strimlor
  • 120 g cocktailtomater i halvor
  • 80 g rucola eller annan sallad
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Blanda genast ner peston. Låt svalna lite och blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med lite salt och peppar. Pensla laxbitarna med olja och grilla dem ca 3 minuter per sida. Servera dem genast till ljummen eller kall sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Sweet chililax med ananas och couscous

(17)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Lax- och spenatpaj

(90)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g skärgårdskryddad laxfilé (1 filé = 125 g)
  • 2 tsk rapsolja
  • Risonisallad:
  • 4 dl risoni
  • 140 g pesto
  • 200 g morötter i tunna strimlor
  • 200 g gurka i tärningar
  • 200 g förvällda sockerärtor eller gröna bönor i strimlor
  • 120 g cocktailtomater i halvor
  • 80 g rucola eller annan sallad
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt

Lax med pestopasta

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Grillad lax med skärdgårdskrydda på en bädd av risoni, krispiga grönsaker och pesto.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Blanda genast ner peston. Låt svalna lite och blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med lite salt och peppar. Pensla laxbitarna med olja och grilla dem ca 3 minuter per sida. Servera dem genast till ljummen eller kall sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Sweet chililax med ananas och couscous

(17)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Lax- och spenatpaj

(90)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies