Lax med medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Snabb och enkel rätt som dessutom är jättegod.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 2 små rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • Citronette:
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta. finriven
  • Till servering:
  • 0.5 kruka basilika
  • ev bröd, gärna surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär löken i klyftor och paprikan i bitar. Skär aubergine och zucchini i avlånga stavar. Vänd runt i 2 msk olja och ½ tsk salt och fördela på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Blanda citron, olja och vitlök till en citronett. Ringla den över grönsakerna när de kommer ut ur ugnen.
  4. Hetta upp en torr stekpanna. Salta laxen och stek den med skinnsidan nedåt ca 3 min. Sänk till medelvärme och droppa i lite olja. Vänd laxen och stek gyllene och nästan klar i mitten, dvs tills den har en innertemperatur på 50°. Vid ett lätt tryck på ovansidan är den fortfarande lite mjuk.
  5. Servera laxen med grönsakerna, färsk basilika och frasigt bröd.

Tips

Stek bröden hastigt, gärna i grillpanna, och ät med en god olivolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostbakad lax med zucchini

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sjuden lax med farmors gurksallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 2 små rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • Citronette:
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta. finriven
  • Till servering:
  • 0.5 kruka basilika
  • ev bröd, gärna surdegsbröd

Lax med medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Snabb och enkel rätt som dessutom är jättegod.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär löken i klyftor och paprikan i bitar. Skär aubergine och zucchini i avlånga stavar. Vänd runt i 2 msk olja och ½ tsk salt och fördela på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Blanda citron, olja och vitlök till en citronett. Ringla den över grönsakerna när de kommer ut ur ugnen.
  4. Hetta upp en torr stekpanna. Salta laxen och stek den med skinnsidan nedåt ca 3 min. Sänk till medelvärme och droppa i lite olja. Vänd laxen och stek gyllene och nästan klar i mitten, dvs tills den har en innertemperatur på 50°. Vid ett lätt tryck på ovansidan är den fortfarande lite mjuk.
  5. Servera laxen med grönsakerna, färsk basilika och frasigt bröd.

Tips

Stek bröden hastigt, gärna i grillpanna, och ät med en god olivolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostbakad lax med zucchini

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sjuden lax med farmors gurksallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)