Lax med medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Snabb och enkel rätt som dessutom är jättegod.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 2 små rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • Citronette:
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta. finriven
  • Till servering:
  • 0.5 kruka basilika
  • ev bröd, gärna surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär löken i klyftor och paprikan i bitar. Skär aubergine och zucchini i avlånga stavar. Vänd runt i 2 msk olja och ½ tsk salt och fördela på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Blanda citron, olja och vitlök till en citronett. Ringla den över grönsakerna när de kommer ut ur ugnen.
  4. Hetta upp en torr stekpanna. Salta laxen och stek den med skinnsidan nedåt ca 3 min. Sänk till medelvärme och droppa i lite olja. Vänd laxen och stek gyllene och nästan klar i mitten, dvs tills den har en innertemperatur på 50°. Vid ett lätt tryck på ovansidan är den fortfarande lite mjuk.
  5. Servera laxen med grönsakerna, färsk basilika och frasigt bröd.

Tips

Stek bröden hastigt, gärna i grillpanna, och ät med en god olivolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

(0)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Tonfiskspett

(10)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 2 små rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • Citronette:
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta. finriven
  • Till servering:
  • 0.5 kruka basilika
  • ev bröd, gärna surdegsbröd

Lax med medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Snabb och enkel rätt som dessutom är jättegod.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär löken i klyftor och paprikan i bitar. Skär aubergine och zucchini i avlånga stavar. Vänd runt i 2 msk olja och ½ tsk salt och fördela på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Blanda citron, olja och vitlök till en citronett. Ringla den över grönsakerna när de kommer ut ur ugnen.
  4. Hetta upp en torr stekpanna. Salta laxen och stek den med skinnsidan nedåt ca 3 min. Sänk till medelvärme och droppa i lite olja. Vänd laxen och stek gyllene och nästan klar i mitten, dvs tills den har en innertemperatur på 50°. Vid ett lätt tryck på ovansidan är den fortfarande lite mjuk.
  5. Servera laxen med grönsakerna, färsk basilika och frasigt bröd.

Tips

Stek bröden hastigt, gärna i grillpanna, och ät med en god olivolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

(0)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Tonfiskspett

(10)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies