Laxpaj med spenat

Laxpaj med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Laxpaj i långpanna med smördeg, spenat, ricotta och tomater. Mild och luftig passar den utmärkt på en buffé, eller att avnjuta med ett glas vin i solen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 500 g fryst, tinad spenat
  • 250 g ricotta ost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 lättvispat ägg
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 400 g laxfilé i cm-tjocka skivor (eller t ex röding)
  • 25 halverade röda körsbärstomater
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 msk hackade färsk timjan
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Kavla ihop smördegsplattornatill en tunn platta, 30 x 25 centimeter.Lägg den i en bakplåtspapperskläddform. Lägg spenaten i en sil och krama ur allt vatten.
  2. Lägg spenaten i en bunke.Tillsätt ricottaost, smaka av med salt, peppar och muskot. Blanda väl, tillsätt ägget och basilikan.
  3. Bred ut smeten på smördegsplattan, spara cirka 1 centimeter degyta i ytterkant runt om.
  4. Varva fiskskivor och tomateröver hela ytan. Salta och peppra.Strö över timjan och baka iugnen tills smördegen ärgyllenbrun, 10-15 minuter.
Laxpaj med spenat
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 500 g fryst, tinad spenat
  • 250 g ricotta ost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 lättvispat ägg
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 400 g laxfilé i cm-tjocka skivor (eller t ex röding)
  • 25 halverade röda körsbärstomater
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 msk hackade färsk timjan
  • 0.5 tsk salt

Laxpaj med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Laxpaj i långpanna med smördeg, spenat, ricotta och tomater. Mild och luftig passar den utmärkt på en buffé, eller att avnjuta med ett glas vin i solen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Kavla ihop smördegsplattornatill en tunn platta, 30 x 25 centimeter.Lägg den i en bakplåtspapperskläddform. Lägg spenaten i en sil och krama ur allt vatten.
  2. Lägg spenaten i en bunke.Tillsätt ricottaost, smaka av med salt, peppar och muskot. Blanda väl, tillsätt ägget och basilikan.
  3. Bred ut smeten på smördegsplattan, spara cirka 1 centimeter degyta i ytterkant runt om.
  4. Varva fiskskivor och tomateröver hela ytan. Salta och peppra.Strö över timjan och baka iugnen tills smördegen ärgyllenbrun, 10-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-05-21

En fräsch sallad passar bra.

Lena

2012-05-21

Vad ska man ha för tillbehör?

elin

2012-05-21

gott