Lax med fänkål och örter

Betyg (1-5):
3.21 (39 betyg)

Örtig och god lax i krämig sås.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 citron, rivet skal av
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 4 dl strimlad fänkål
  • 2 strimlade paprikor
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • Till servering:
  • 1 kg kokt, pressad potatis
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och häll på vitt vin och grädde. Ställ in i ugnen i ca 10 min.
  2. Blanda kryddblandningen. Gnugga laxen med kryddorna och lägg den med skinnsidan ner i formen med grönsakerna.
  3. Stek i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, använd stektermometer, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2012-02-01

Detta var förvånande gott! Kanon med pressad potatis till.

Liknande recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(32)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Laxfilé med romsås

(7)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Honey and mustard fisk i ugn

(9)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(12)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 citron, rivet skal av
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 4 dl strimlad fänkål
  • 2 strimlade paprikor
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • Till servering:
  • 1 kg kokt, pressad potatis
  • hackad persilja

Lax med fänkål och örter

Betyg (1-5):
3.21 (39 betyg)

Örtig och god lax i krämig sås.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och häll på vitt vin och grädde. Ställ in i ugnen i ca 10 min.
  2. Blanda kryddblandningen. Gnugga laxen med kryddorna och lägg den med skinnsidan ner i formen med grönsakerna.
  3. Stek i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, använd stektermometer, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2012-02-01

Detta var förvånande gott! Kanon med pressad potatis till.

Liknande recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(32)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Laxfilé med romsås

(7)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Honey and mustard fisk i ugn

(9)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies