Lax med dillsås

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

En underbart lättlagad och snabb middag, för dig som vill bjuda på vällagat men inte har så mycket tid.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 600 g laxkotlett (1 bit = ca 150 g)
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 3 dl fiskbuljong av tärning
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippa dill, finhackad och vippor

Gör så här

  1. Smöra en låg vid kastrull, typ traktörpanna. Lägg laxkotletterna i pannan, strö över den finhackade löken och slå på buljong, vin och 1,5 dl grädde. Koka upp och sjud på svag värme ca 5 minuter.
  2. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar eller serveringsfat. Koka snabbt ihop såsen, på hög värme, tills ca 4 dl återsår. Vispa ihop äggulan med resten av grädden, rör ner i såsen och tag sedan genast kastrullen från värmen. Rör ner den hackade dillen.

Servering

Servera laxen med såsen, förvällda sockerärtor och pressad potatis. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Helstekt Oxfilé

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g laxkotlett (1 bit = ca 150 g)
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 3 dl fiskbuljong av tärning
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippa dill, finhackad och vippor

Lax med dillsås

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

En underbart lättlagad och snabb middag, för dig som vill bjuda på vällagat men inte har så mycket tid.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra en låg vid kastrull, typ traktörpanna. Lägg laxkotletterna i pannan, strö över den finhackade löken och slå på buljong, vin och 1,5 dl grädde. Koka upp och sjud på svag värme ca 5 minuter.
  2. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar eller serveringsfat. Koka snabbt ihop såsen, på hög värme, tills ca 4 dl återsår. Vispa ihop äggulan med resten av grädden, rör ner i såsen och tag sedan genast kastrullen från värmen. Rör ner den hackade dillen.

Servering

Servera laxen med såsen, förvällda sockerärtor och pressad potatis. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Helstekt Oxfilé

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies