Lax med dillsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

En underbart lättlagad och snabb middag, för dig som vill bjuda på vällagat men inte har så mycket tid.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxkotlett (1 bit = ca 150 g)
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 3 dl fiskbuljong av tärning
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippa dill, finhackad och vippor
  • 1 krm salt ller efter smak

Gör så här

  1. Smöra en låg vid kastrull, typ traktörpanna. Lägg laxkotletterna i pannan, strö över den finhackade löken och slå på buljong, vin och 1,5 dl grädde. Koka upp och sjud på svag värme ca 5 minuter.
  2. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar eller serveringsfat. Koka snabbt ihop såsen, på hög värme, tills ca 4 dl återsår. Vispa ihop äggulan med resten av grädden, rör ner i såsen och tag sedan genast kastrullen från värmen. Rör ner den hackade dillen.

Servering

Servera laxen med såsen, förvällda sockerärtor och pressad potatis. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxkotlett (1 bit = ca 150 g)
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 3 dl fiskbuljong av tärning
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippa dill, finhackad och vippor
  • 1 krm salt ller efter smak

Lax med dillsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

En underbart lättlagad och snabb middag, för dig som vill bjuda på vällagat men inte har så mycket tid.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra en låg vid kastrull, typ traktörpanna. Lägg laxkotletterna i pannan, strö över den finhackade löken och slå på buljong, vin och 1,5 dl grädde. Koka upp och sjud på svag värme ca 5 minuter.
  2. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar eller serveringsfat. Koka snabbt ihop såsen, på hög värme, tills ca 4 dl återsår. Vispa ihop äggulan med resten av grädden, rör ner i såsen och tag sedan genast kastrullen från värmen. Rör ner den hackade dillen.

Servering

Servera laxen med såsen, förvällda sockerärtor och pressad potatis. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)