Lax med brieost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(120)

Ugnsbakad och krämig lax med brie och spenat. Servera med pasta och pressad citron.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg laxfilé
  • 1 skivad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk smör
  • 1 citron, hälften pressad saft och hälften klyftor till servering
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g brie
  • 100 g soltorkade tomater, i marinad, avrunna
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från laxen. Skär bort skinnet. Lägg purjolök och spenat i en smord, ugnsfast form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och ringla över olja. Lägg laxen på grönsakerna. Skär skåror i laxen och fyll dem med brieost och soltorkade tomater. Salta och peppra fisken.

Tillagning i ugn

  1. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 52°, 15-20 minuter i 200°. Använd en ugnstermometer.

Servering

Servera med kokt pasta och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anki

2012-03-26

Prova

Liknande recept

Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsbakad lax med färskost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Torskrygg med bacon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Sej med krispigt täcke

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(18)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg laxfilé
  • 1 skivad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk smör
  • 1 citron, hälften pressad saft och hälften klyftor till servering
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g brie
  • 100 g soltorkade tomater, i marinad, avrunna
  • 1 tsk salt

Lax med brieost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(120)

Ugnsbakad och krämig lax med brie och spenat. Servera med pasta och pressad citron.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från laxen. Skär bort skinnet. Lägg purjolök och spenat i en smord, ugnsfast form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och ringla över olja. Lägg laxen på grönsakerna. Skär skåror i laxen och fyll dem med brieost och soltorkade tomater. Salta och peppra fisken.

Tillagning i ugn

  1. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 52°, 15-20 minuter i 200°. Använd en ugnstermometer.

Servering

Servera med kokt pasta och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anki

2012-03-26

Prova

Liknande recept

Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsbakad lax med färskost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Torskrygg med bacon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Sej med krispigt täcke

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(18)