Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg (1-5):
3.39 (23 betyg)

Smaka på medelhavet.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 200 g grovhackad zucchini
  • 1 grovhackad rödlök
  • 200 g grovhackad aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 600 g laxfilé i 4 bitar
  • Salsa verde:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 dl smulat, färskt vitt bröd
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 klyftad citron
  • 0.5 dl grovhackad persilja

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 10 minuter.
  2. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
  3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och sätt samtidigt in laxen i ugnen. Låt stå i ytterligare cirka 12 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen färdig.
  4. Mixa under tiden alla ingredienser till salsa verden till en slät sås i en mixer eller med stavmixer. Servera med citronklyftor och toppa grönsakerna med hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(24)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(10)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 200 g grovhackad zucchini
  • 1 grovhackad rödlök
  • 200 g grovhackad aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 600 g laxfilé i 4 bitar
  • Salsa verde:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 dl smulat, färskt vitt bröd
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 klyftad citron
  • 0.5 dl grovhackad persilja

Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg (1-5):
3.39 (23 betyg)

Smaka på medelhavet.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 10 minuter.
  2. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
  3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och sätt samtidigt in laxen i ugnen. Låt stå i ytterligare cirka 12 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen färdig.
  4. Mixa under tiden alla ingredienser till salsa verden till en slät sås i en mixer eller med stavmixer. Servera med citronklyftor och toppa grönsakerna med hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(24)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(10)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies