Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg (1-5):
3.39 (23 betyg)

Smaka på medelhavet.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 200 g grovhackad zucchini
  • 1 grovhackad rödlök
  • 200 g grovhackad aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 600 g laxfilé i 4 bitar
  • Salsa verde:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 dl smulat, färskt vitt bröd
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 klyftad citron
  • 0.5 dl grovhackad persilja

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 10 minuter.
  2. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
  3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och sätt samtidigt in laxen i ugnen. Låt stå i ytterligare cirka 12 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen färdig.
  4. Mixa under tiden alla ingredienser till salsa verden till en slät sås i en mixer eller med stavmixer. Servera med citronklyftor och toppa grönsakerna med hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med nudlar och broccoli - Coop

(23)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris - Coop

(4)

Sallad nicoise med varmrökt lax - Coop

(5)

Fajitakryddad fisk i ugn - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs - Coop

(8)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 200 g grovhackad zucchini
  • 1 grovhackad rödlök
  • 200 g grovhackad aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 600 g laxfilé i 4 bitar
  • Salsa verde:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 dl smulat, färskt vitt bröd
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 klyftad citron
  • 0.5 dl grovhackad persilja

Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg (1-5):
3.39 (23 betyg)

Smaka på medelhavet.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 10 minuter.
  2. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
  3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och sätt samtidigt in laxen i ugnen. Låt stå i ytterligare cirka 12 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen färdig.
  4. Mixa under tiden alla ingredienser till salsa verden till en slät sås i en mixer eller med stavmixer. Servera med citronklyftor och toppa grönsakerna med hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med nudlar och broccoli - Coop

(23)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris - Coop

(4)

Sallad nicoise med varmrökt lax - Coop

(5)

Fajitakryddad fisk i ugn - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies