Larb på kyckling och jordnötter
  • Tid 30 min

Larb på kyckling och jordnötter

4 (2 betyg)

Pröva göra denna goda larb på kycklingfärs, så otroligt gott!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk strösocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1.5 dl naturella jordnötter, grovt hackade
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • isbergssallad, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills smulig.

  2. 2

    Tillsätt chili, vitlök, socker och fisksås. Stek tills färsen är genomstekt. Ta pannan från värmen och pressa över limesaft.

  3. 3

    Toppa med jordnötter, mynta och koriander. Servera med riset och sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera maten med vitlöksfrästa, färska haricotvets.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar