Larb på kyckling och jordnötter

Larb på kyckling och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Pröva göra denna goda larb på kycklingfärs, så otroligt gott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk strösocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1.5 dl naturella jordnötter, grovt hackade
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • isbergssallad, till servering

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills smulig.
  2. Tillsätt chili, vitlök, socker och fisksås. Stek tills färsen är genomstekt. Ta pannan från värmen och pressa över limesaft.
  3. Toppa med jordnötter, mynta och koriander. Servera med riset och sallad.

Tips

Servera maten med vitlöksfrästa, färska haricotvets.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2021-02-12

Jättegod! Jag hade inte jordnötter så la till cachewnötter istället!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Larb på kyckling och jordnötter
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk strösocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1.5 dl naturella jordnötter, grovt hackade
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • isbergssallad, till servering

Larb på kyckling och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Pröva göra denna goda larb på kycklingfärs, så otroligt gott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills smulig.
  2. Tillsätt chili, vitlök, socker och fisksås. Stek tills färsen är genomstekt. Ta pannan från värmen och pressa över limesaft.
  3. Toppa med jordnötter, mynta och koriander. Servera med riset och sallad.

Tips

Servera maten med vitlöksfrästa, färska haricotvets.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2021-02-12

Jättegod! Jag hade inte jordnötter så la till cachewnötter istället!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)