Långpannebröd

Långpannebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 3 kokta och rivna potatisar
  • 1 riven morot
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk stött kummin
  • 2 msk råsocker
  • 7 dl ljummet vatten
  • 12 dl grov glutenfri mjölmix
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser i en degbunke. Arbeta ihop allt till en deg i en matberedare eller för hand, ca 5 minuter. Lägg den i en eller flera smorda långpannor och platta ut degen med handen.
  2. Skär degplattan i rutor med en kniv, 4 x 6 stycken. Låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
  3. Sätt på ugnen. Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk. Bryt brödet i rutor.

Tips

Brödet går bra att frysas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Långpannebröd
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 3 kokta och rivna potatisar
  • 1 riven morot
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk stött kummin
  • 2 msk råsocker
  • 7 dl ljummet vatten
  • 12 dl grov glutenfri mjölmix
  • 2 tsk salt

Långpannebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser i en degbunke. Arbeta ihop allt till en deg i en matberedare eller för hand, ca 5 minuter. Lägg den i en eller flera smorda långpannor och platta ut degen med handen.
  2. Skär degplattan i rutor med en kniv, 4 x 6 stycken. Låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
  3. Sätt på ugnen. Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk. Bryt brödet i rutor.

Tips

Brödet går bra att frysas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!