Lammytterfilé med ljummen zucchinisallad

Betyg (1-5):
2.88 (48 betyg)

Den ugnsstekta lammytterfilén blir extra god med rosmarin, granatäpple och halloumi.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 zucchini i stavar
  • 200 g tärnad halloumi
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • Servering:
  • 1 citron i klyftor
  • rosmarinkvistar, eventuellt

Gör så här

  1. Salta och peppra lammytterfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 57 grader, använd en stektermometer, 5-10 minuter beroende på köttets tjocklek.
  2. Stek zucchini och halloumi i olivolja och svartpeppar i en rymlig panna. Lägg i en skål och blanda ner granatäppelkärnorna.
  3. Skär köttet på snedden.

Servering

Servera med sallad, citronklyftor och eventuellt rosmarinkvistar.

Tips

Rulla granatäpplet mot en bordsyta. Dela det sedan i två delar. Håll en halva över en skål och banka hårt med en träslev på skalet så att kärnorna ramlar ur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



hungriga lars

2014-12-28

200g är minium för män, 150g till kvinna är lagom

Andrea

2013-03-18

Tillagningstiden i ugnen varierar beroende på den aktuella köttbitens konsistens samt ugnens effekt/storlek, just därför är stektermometer ett ypperligt redskap för att få ett perfekt tillagat kött. Räkna på 200 g/person när du bjuder på middag snåla Laila Berg om du vill att middagsgästerna ska komma åter.

Ulrika

2012-04-07

Efter 5-8 minuter i 125 grader är mitt kött fortfarande rått. Efter 20 minuter är det på gränsen till rått. Vi kör på 30 så kanske det liknar bilden i alla fall.

Laila Berg

2012-04-01

På fotot ser det ut som om köttet är skivat längs med fibrerna. Ska man inte försöka skära tvärs över? 600 g rent kött till fyra personer = 150 g/person. Det är väldigt stora köttportioner, eller hur? Laila

Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Brunchplåt

(33)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 zucchini i stavar
  • 200 g tärnad halloumi
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • Servering:
  • 1 citron i klyftor
  • rosmarinkvistar, eventuellt

Lammytterfilé med ljummen zucchinisallad

Betyg (1-5):
2.88 (48 betyg)

Den ugnsstekta lammytterfilén blir extra god med rosmarin, granatäpple och halloumi.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra lammytterfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 57 grader, använd en stektermometer, 5-10 minuter beroende på köttets tjocklek.
  2. Stek zucchini och halloumi i olivolja och svartpeppar i en rymlig panna. Lägg i en skål och blanda ner granatäppelkärnorna.
  3. Skär köttet på snedden.

Servering

Servera med sallad, citronklyftor och eventuellt rosmarinkvistar.

Tips

Rulla granatäpplet mot en bordsyta. Dela det sedan i två delar. Håll en halva över en skål och banka hårt med en träslev på skalet så att kärnorna ramlar ur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



hungriga lars

2014-12-28

200g är minium för män, 150g till kvinna är lagom

Andrea

2013-03-18

Tillagningstiden i ugnen varierar beroende på den aktuella köttbitens konsistens samt ugnens effekt/storlek, just därför är stektermometer ett ypperligt redskap för att få ett perfekt tillagat kött. Räkna på 200 g/person när du bjuder på middag snåla Laila Berg om du vill att middagsgästerna ska komma åter.

Ulrika

2012-04-07

Efter 5-8 minuter i 125 grader är mitt kött fortfarande rått. Efter 20 minuter är det på gränsen till rått. Vi kör på 30 så kanske det liknar bilden i alla fall.

Laila Berg

2012-04-01

På fotot ser det ut som om köttet är skivat längs med fibrerna. Ska man inte försöka skära tvärs över? 600 g rent kött till fyra personer = 150 g/person. Det är väldigt stora köttportioner, eller hur? Laila

Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Brunchplåt

(33)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies