Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
3.29 (42 betyg)

Rödvinsås och stekt svamp kompletterar steken och gratängen förträffligt bra.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ingredienser:
  • 1 kg benfri lammstek
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk matfett till stekning
  • Rödvinssås:
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 2 msk fint hackade soltorkade tomater
  • 4 dl kalvbuljong
  • 4 dl rött matlagningsvin
  • 75 g smör
  • 1 tsk dragon
  • peppar
  • 2 msk hackade färska örter
  • Potatis- och svartrotsgratäng:
  • 0.5 kg skalad och skivad potatis
  • 0.5 kg skalade och skivade svartrötter
  • 3 dl grädde
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g grovt riven chèvre
  • 0.5 tsk peppar
  • Servering:
  • 2 dl svamp

Gör så här

  1. Välj två ugnsformar som ryms bredvid varandra i ugnen om du inte har två ugnar. Gnid in lammsteken med salt och peppar. Bryn den i lite matfett och lägg den i den ena formen. Låt steka 40-45 minuter till 65º på köttermometern. Vira in steken i folie och låt vila 15-20 minuter.

Potatis- och svartrotsgratäng

  1. Koka potatis och svartrötter i grädden ca 5 minuter. Pressa i vitlök och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Häll över i den andra formen och grädda 50-60 minuter.
  2. Fräs löken till såsen i lite matfett utan att den bryns. Lägg i tomater och häll på buljong och vin. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt smöret i bitar under kraftig vispning. Krydda med dragon, salt, peppar och färska örter. .

Servering

Servera den skivade lammsteken med såsen, gratängen och stekt svamp

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2015-01-09

Lammsteken kan jag inte säga något om, eftersom jag är vegetarian. Men svartrotsgratängen är otroligt god.

Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Amirs burgare med sköna tillbehör - Coop

(3)

Nacho de lux med pulled pork - Coop

(5)

Stora köttbullar i svampsås - Coop

(14)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka - Coop

(52)

Fläskfilépasta - Coop

(11)
19 st
  • Ingredienser:
  • 1 kg benfri lammstek
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk matfett till stekning
  • Rödvinssås:
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 2 msk fint hackade soltorkade tomater
  • 4 dl kalvbuljong
  • 4 dl rött matlagningsvin
  • 75 g smör
  • 1 tsk dragon
  • peppar
  • 2 msk hackade färska örter
  • Potatis- och svartrotsgratäng:
  • 0.5 kg skalad och skivad potatis
  • 0.5 kg skalade och skivade svartrötter
  • 3 dl grädde
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g grovt riven chèvre
  • 0.5 tsk peppar
  • Servering:
  • 2 dl svamp

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
3.29 (42 betyg)

Rödvinsås och stekt svamp kompletterar steken och gratängen förträffligt bra.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Välj två ugnsformar som ryms bredvid varandra i ugnen om du inte har två ugnar. Gnid in lammsteken med salt och peppar. Bryn den i lite matfett och lägg den i den ena formen. Låt steka 40-45 minuter till 65º på köttermometern. Vira in steken i folie och låt vila 15-20 minuter.

Potatis- och svartrotsgratäng

  1. Koka potatis och svartrötter i grädden ca 5 minuter. Pressa i vitlök och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Häll över i den andra formen och grädda 50-60 minuter.
  2. Fräs löken till såsen i lite matfett utan att den bryns. Lägg i tomater och häll på buljong och vin. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt smöret i bitar under kraftig vispning. Krydda med dragon, salt, peppar och färska örter. .

Servering

Servera den skivade lammsteken med såsen, gratängen och stekt svamp

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2015-01-09

Lammsteken kan jag inte säga något om, eftersom jag är vegetarian. Men svartrotsgratängen är otroligt god.

Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Amirs burgare med sköna tillbehör - Coop

(3)

Nacho de lux med pulled pork - Coop

(5)

Stora köttbullar i svampsås - Coop

(14)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka - Coop

(52)

Fläskfilépasta - Coop

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies