Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
3.29 (42 betyg)

Rödvinsås och stekt svamp kompletterar steken och gratängen förträffligt bra.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ingredienser:
  • 1 kg benfri Lammstek
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk matfett till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Rödvinssås:
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 2 msk fint hackade soltorkade tomater
  • 4 dl kalvbuljong
  • 4 dl rött matlagningsvin
  • 75 g smör
  • 1 tsk dragon
  • peppar
  • 2 msk hackade färska örter
  • salt
  • Potatis- och svartrotsgratäng:
  • 0.5 kg skalad och skivad potatis
  • 0.5 kg skalade och skivade svartrötter
  • 3 dl grädde
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g grovt riven chèvre
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 2 dl svamp

Gör så här

  1. Välj två ugnsformar som ryms bredvid varandra i ugnen om du inte har två ugnar. Gnid in lammsteken med salt och peppar. Bryn den i lite matfett och lägg den i den ena formen. Låt steka 40-45 minuter till 65º på köttermometern. Vira in steken i folie och låt vila 15-20 minuter.

Potatis- och svartrotsgratäng

  1. Koka potatis och svartrötter i grädden ca 5 minuter. Pressa i vitlök och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Häll över i den andra formen och grädda 50-60 minuter.
  2. Fräs löken till såsen i lite matfett utan att den bryns. Lägg i tomater och häll på buljong och vin. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt smöret i bitar under kraftig vispning. Krydda med dragon, salt, peppar och färska örter. .

Servering

Servera den skivade lammsteken med såsen, gratängen och stekt svamp

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2015-01-09

Lammsteken kan jag inte säga något om, eftersom jag är vegetarian. Men svartrotsgratängen är otroligt god.

Liknande recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Gormetrulle

(23)

Köttfärssås och spagetti

(98)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Älgköttbullar

(13)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Cevapcici med morotstsatsiki

(22)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)
22 st
  • Ingredienser:
  • 1 kg benfri Lammstek
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk matfett till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Rödvinssås:
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 2 msk fint hackade soltorkade tomater
  • 4 dl kalvbuljong
  • 4 dl rött matlagningsvin
  • 75 g smör
  • 1 tsk dragon
  • peppar
  • 2 msk hackade färska örter
  • salt
  • Potatis- och svartrotsgratäng:
  • 0.5 kg skalad och skivad potatis
  • 0.5 kg skalade och skivade svartrötter
  • 3 dl grädde
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g grovt riven chèvre
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 2 dl svamp

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
3.29 (42 betyg)

Rödvinsås och stekt svamp kompletterar steken och gratängen förträffligt bra.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Välj två ugnsformar som ryms bredvid varandra i ugnen om du inte har två ugnar. Gnid in lammsteken med salt och peppar. Bryn den i lite matfett och lägg den i den ena formen. Låt steka 40-45 minuter till 65º på köttermometern. Vira in steken i folie och låt vila 15-20 minuter.

Potatis- och svartrotsgratäng

  1. Koka potatis och svartrötter i grädden ca 5 minuter. Pressa i vitlök och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Häll över i den andra formen och grädda 50-60 minuter.
  2. Fräs löken till såsen i lite matfett utan att den bryns. Lägg i tomater och häll på buljong och vin. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt smöret i bitar under kraftig vispning. Krydda med dragon, salt, peppar och färska örter. .

Servering

Servera den skivade lammsteken med såsen, gratängen och stekt svamp

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2015-01-09

Lammsteken kan jag inte säga något om, eftersom jag är vegetarian. Men svartrotsgratängen är otroligt god.

Liknande recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Gormetrulle

(23)

Köttfärssås och spagetti

(98)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Älgköttbullar

(13)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Cevapcici med morotstsatsiki

(22)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies