Lammstek med fetaost och spenat

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lammstek är gott och festligt. Fetaosten passar så bra till.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
  • 1.5 kg Lammstek
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör till formen
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 1 hackad rödlök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk timjan eller tsk torkad
  • 150 g mosad fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 250 g fryst eller färsk bladspenat
  • Skysås:
  • 3 dl hönsbuljong av tärning och steksky

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär loss benet ur steken, dock så att köttet håller ihop. Bred ut fyllningen på köttet, rulla ihop och bind samman med steksnöre. Salta och peppra.
  2. Lägg steken i en smord ugnsform. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och sätt in formen i ugnen. När termometern visar 70°C är köttet rosa och 75°C helt genomstekt.
  3. Håll steken varm och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp. Sila skyn i en kastrull, vispa ur formen med buljongen och sila ner i kastrullen. Låt koka ihop några minuter. Skär upp steken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lammstek med fetaost och spenat
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 kg Lammstek
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör till formen
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 1 hackad rödlök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk timjan eller tsk torkad
  • 150 g mosad fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 250 g fryst eller färsk bladspenat
  • Skysås:
  • 3 dl hönsbuljong av tärning och steksky

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lammstek är gott och festligt. Fetaosten passar så bra till.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär loss benet ur steken, dock så att köttet håller ihop. Bred ut fyllningen på köttet, rulla ihop och bind samman med steksnöre. Salta och peppra.
  2. Lägg steken i en smord ugnsform. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och sätt in formen i ugnen. När termometern visar 70°C är köttet rosa och 75°C helt genomstekt.
  3. Håll steken varm och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp. Sila skyn i en kastrull, vispa ur formen med buljongen och sila ner i kastrullen. Låt koka ihop några minuter. Skär upp steken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!