Lammrostbiff med tomat- och brödsallad

Lammrostbiff med tomat- och brödsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lammrostbiff en en fin detalj att grilla. Ha koll på temperaturen så den blir fint rosa i mitten. Servera med grillad sparris och en italiensk tomat- och brödsallad.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g lammrostbiff
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g grön sparris
  • Tomat- och brödsallad:
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 200 g körsbärstomat på kvist
  • 2 tomater
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tomat- och brödsallad: Rosta eller grilla brödskivorna. Bryt i mindre bitar och lägg i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och finhacka lök och vitlök. Vänd ihop allt med olja, salt och peppar.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla till fin färg över glöd. Flytta till indirekt glöd, lägg på locket och grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila innan det skärs i skivor.
  3. Ansa och grilla sparrisen hastigt och servera till köttet och salladen.

Tips

Den goda smaken på köttet kommer fram då man vågar salta rikligt med flingsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Lammrostbiff med tomat- och brödsallad
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g lammrostbiff
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g grön sparris
  • Tomat- och brödsallad:
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 200 g körsbärstomat på kvist
  • 2 tomater
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Lammrostbiff med tomat- och brödsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lammrostbiff en en fin detalj att grilla. Ha koll på temperaturen så den blir fint rosa i mitten. Servera med grillad sparris och en italiensk tomat- och brödsallad.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomat- och brödsallad: Rosta eller grilla brödskivorna. Bryt i mindre bitar och lägg i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och finhacka lök och vitlök. Vänd ihop allt med olja, salt och peppar.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla till fin färg över glöd. Flytta till indirekt glöd, lägg på locket och grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila innan det skärs i skivor.
  3. Ansa och grilla sparrisen hastigt och servera till köttet och salladen.

Tips

Den goda smaken på köttet kommer fram då man vågar salta rikligt med flingsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)