Lammrostbiff med tomat- och brödsallad
  • Tid 40 min

Lammrostbiff med tomat- och brödsallad

2 (1 betyg)

Lammrostbiff en en fin detalj att grilla. Ha koll på temperaturen så den blir fint rosa i mitten. Servera med grillad sparris och en italiensk tomat- och brödsallad.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g lammrostbiff
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g grön sparris
Tomat- och brödsallad:
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 200 g körsbärstomat på kvist
  • 2 tomater
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tomat- och brödsallad: Rosta eller grilla brödskivorna. Bryt i mindre bitar och lägg i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och finhacka lök och vitlök. Vänd ihop allt med olja, salt och peppar.

  2. 2

    Krydda köttet med salt och peppar. Grilla till fin färg över glöd. Flytta till indirekt glöd, lägg på locket och grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila innan det skärs i skivor.

  3. 3

    Ansa och grilla sparrisen hastigt och servera till köttet och salladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den goda smaken på köttet kommer fram då man vågar salta rikligt med flingsalt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar