Lammrostbiff med rostad rotselleri och tomatsalsa
  • Tid 45 min + tid attmarinera
  • Ugn 200º

Lammrostbiff med rostad rotselleri och tomatsalsa

0 (0 betyg)

Rödvinsmarineringen gör köttet så gott! Och vitlökssmöret … Mums!

  • Tillagningstid 45 min + tid attmarinera
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
Rödvinsmarinad
  • 1 dl rödvin
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
Tomatsalsa
  • 3 kvisttomater eller 200 g körsbärstomater
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0.5 dl strimlad färsk persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och vänd runt köttet. Låt marinera minst 3 timmar men gärna över natten.

  2. 2

    Sätt ugnen på 200°. Mosa smöret med en gaffel och blanda med vitlöken. Skär bort skalet och skär rotsellerin i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd runt skivorna i olja och lägg ut dem platt på plåtar (ev med bakplåtspapper). Salta. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka och har fin färg, ca 25 min.

  3. 3

    Tärna tomaterna och vänd runt med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar. Precis innan rotsellerin är klar – klicka på vitlökssmöret och låt smälta inne i ugnen.

  4. 4

    Grilla lammet till en innertemperatur på 55°. Låt vila på skärbrädan 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor. Tänk på att skära tvärs över köttets fibrer, för bäst resultat.

  5. 5

    Servera lammet med tomatsalsan och rotsellerin med vitlöksskyn.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar