Lammrostbiff med ljumma primörer och getost

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + ev 4 timmar för köttet att dra
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 800 g lammrostbiff
  • 2 msk smör
  • Ljummen primörsallad:
  • 4 skalade delade primör morötter
  • 8 gröna färska sparrisar
  • 8 salladslökar
  • 2 färska vitlökar i fyra delar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 50 g babyspenat
  • 100 g chèvre

Gör så här

  1. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar och gnid in lammrostbiffen med blandningen. (Om tid finns, låt dra i 4 timmar. Vänta i så fall med saltet och salta precis innan tillagning.)
  2. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Efterstek i 120 graders ugnsvärme till en innertemperatur på 55 grader.
  3. Koka morötterna i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Skär bort 2 centimeter av nedre delen på sparrisen och skär i 3 centimeter stora bitar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och blanda med olivolja, honung, salt och peppar. Ugnsrosta alltsammans i 200 grader i cirka 15 minuter.
  4. Vänd ner babyspenat i grönsakerna och smula över chèvre.
  5. Skär lammet i skivor och servera med salladen.

Servering

Sallad

Tips

Håll sparrisen på mitten och vid roten och bryt. Sparrisen går då av där den träiga delenbörjar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Brunchplåt

(33)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 800 g lammrostbiff
  • 2 msk smör
  • Ljummen primörsallad:
  • 4 skalade delade primör morötter
  • 8 gröna färska sparrisar
  • 8 salladslökar
  • 2 färska vitlökar i fyra delar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 50 g babyspenat
  • 100 g chèvre

Lammrostbiff med ljumma primörer och getost

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + ev 4 timmar för köttet att dra
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar och gnid in lammrostbiffen med blandningen. (Om tid finns, låt dra i 4 timmar. Vänta i så fall med saltet och salta precis innan tillagning.)
  2. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Efterstek i 120 graders ugnsvärme till en innertemperatur på 55 grader.
  3. Koka morötterna i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Skär bort 2 centimeter av nedre delen på sparrisen och skär i 3 centimeter stora bitar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och blanda med olivolja, honung, salt och peppar. Ugnsrosta alltsammans i 200 grader i cirka 15 minuter.
  4. Vänd ner babyspenat i grönsakerna och smula över chèvre.
  5. Skär lammet i skivor och servera med salladen.

Servering

Sallad

Tips

Håll sparrisen på mitten och vid roten och bryt. Sparrisen går då av där den träiga delenbörjar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Brunchplåt

(33)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies