Lammrostbiff med grekisk potatisgratäng

Betyg (1-5):
3.14 (51 betyg)

Rosmarin, citron och vitlök gör lammsteken ljuvligt god.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 800 g lammrostbiff
  • 6 vitlöksklyftor eventuelt flera
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Potatisgratäng:
  • 800 g potatis
  • 1 strimlad röd paprika
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 strimlade salladslökar
  • 200 g smulad fetaost
  • 5 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skiva hälften av vitlöksklyftorna tunt och krossa de övriga med bredsidan på knivbladet. Blanda de skivade klyftorna med olja, citron, rosmarin, salt och peppar. Rulla runt lammrostbiffarna ordentligt i marinaden och låt stå medan du gör gratängen.

Potatisgratäng

  1. Skala och skiva potatisen supertunt. Blanda ihop med paprika, vitlök, chili, salladslök, fetaost och salt. Fyll portionsformar och toppa med grädde. Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i köttbitarna. Stek så köttet får en fin stekyta runtom.
  3. Lägg köttet och de krossade vitlöksklyftorna i en ugnsform och stek i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58 grader. Använd en stektermometer så vet du exakt när rostbiffen är färdig.

Tips

Den här rätten passar utmärkt på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liana

2017-03-05

enkelt och jättegott

anita

2014-08-10

Supergott

Ingrid

2013-03-24

Det här ser väl gott ut!!:)

Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Rosépepparfilé

(44)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Chilibiff-wrap

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g lammrostbiff
  • 6 vitlöksklyftor eventuelt flera
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Potatisgratäng:
  • 800 g potatis
  • 1 strimlad röd paprika
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 strimlade salladslökar
  • 200 g smulad fetaost
  • 5 dl grädde
  • 1 tsk salt

Lammrostbiff med grekisk potatisgratäng

Betyg (1-5):
3.14 (51 betyg)

Rosmarin, citron och vitlök gör lammsteken ljuvligt god.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva hälften av vitlöksklyftorna tunt och krossa de övriga med bredsidan på knivbladet. Blanda de skivade klyftorna med olja, citron, rosmarin, salt och peppar. Rulla runt lammrostbiffarna ordentligt i marinaden och låt stå medan du gör gratängen.

Potatisgratäng

  1. Skala och skiva potatisen supertunt. Blanda ihop med paprika, vitlök, chili, salladslök, fetaost och salt. Fyll portionsformar och toppa med grädde. Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i köttbitarna. Stek så köttet får en fin stekyta runtom.
  3. Lägg köttet och de krossade vitlöksklyftorna i en ugnsform och stek i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58 grader. Använd en stektermometer så vet du exakt när rostbiffen är färdig.

Tips

Den här rätten passar utmärkt på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liana

2017-03-05

enkelt och jättegott

anita

2014-08-10

Supergott

Ingrid

2013-03-24

Det här ser väl gott ut!!:)

Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Rosépepparfilé

(44)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Chilibiff-wrap

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies