Lammköttbullar

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Italien och mexiko möts i en fin lammfrikadell.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 600 g lammfärs
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad, mild chili
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, chili, kryddblandning, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på lätt oljad tallrik. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna när smöret är brynt och stek 4-6 minuter. Rör om och skaka pannan då och då så att köttbullarna blir runda och får fin färg. Koka ihop såsen; krossade tomater, tomatpuré, hönsbuljong och socker cirka 5-10 minuter.
  2. Häll över köttbullarna och sjud cirka 20 minuter.

Servering

Servera med oliver, citronklyftor och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Rustik bondgryta

(34)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(6)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 600 g lammfärs
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad, mild chili
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk socker

Lammköttbullar

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Italien och mexiko möts i en fin lammfrikadell.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, chili, kryddblandning, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på lätt oljad tallrik. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna när smöret är brynt och stek 4-6 minuter. Rör om och skaka pannan då och då så att köttbullarna blir runda och får fin färg. Koka ihop såsen; krossade tomater, tomatpuré, hönsbuljong och socker cirka 5-10 minuter.
  2. Häll över köttbullarna och sjud cirka 20 minuter.

Servering

Servera med oliver, citronklyftor och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Rustik bondgryta

(34)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(6)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies