Lammkotletter

Lammkotletter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Goda lammkotletter med smak av rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis (gärna med skalet på)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 citron i tjocka skivor
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammkotletter
  • peppar
  • rosmarinkvistar
  • 1 vitlök
  • salt
  • Tomat- och avokadosalsa:
  • 3 urkärnade, hackade tomater
  • 2 hackade, urkärnade avokador
  • 0.5 finhackad rödlök
  • hackade basilikablad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Läggskivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.
  2. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna.Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i tvåomgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.
  3. Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsanoch smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lammkotletter
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 kg potatis (gärna med skalet på)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 citron i tjocka skivor
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammkotletter
  • peppar
  • rosmarinkvistar
  • 1 vitlök
  • salt
  • Tomat- och avokadosalsa:
  • 3 urkärnade, hackade tomater
  • 2 hackade, urkärnade avokador
  • 0.5 finhackad rödlök
  • hackade basilikablad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • svartpeppar
  • salt

Lammkotletter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Goda lammkotletter med smak av rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Läggskivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.
  2. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna.Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i tvåomgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.
  3. Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsanoch smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!