
Lammkotletter
Betyg (1-5):
Goda lammkotletter med smak av rosmarin, vitlök och citron.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg potatis (gärna med skalet på)
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk flingsalt
- 1 citron i tjocka skivor
- färsk eller torkad rosmarin
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- 8 lammkotletter
- peppar
- rosmarinkvistar
- 1 vitlök
- salt
- Tomat- och avokadosalsa:
- 3 urkärnade, hackade tomater
- 2 hackade, urkärnade avokador
- 0.5 finhackad rödlök
- hackade basilikablad
- 1 msk honung
- 1 tsk pressad citron
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Läggskivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.
- Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna.Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i tvåomgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.
- Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsanoch smaka av med salt och peppar.
Lammkotletter
Betyg (1-5):
Goda lammkotletter med smak av rosmarin, vitlök och citron.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Läggskivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.
- Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna.Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i tvåomgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.
- Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsanoch smaka av med salt och peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!