
Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker
Betyg (1-5):
Kotletterna vilar på en grönsaksbaädd i ugnen. Köttet och gratängen ger varandra god smak. Sedan är det bara att plocka ut och servera direkt ur den härliga långpannan.
Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 12 lammkotletter
- 1.5 krm svartpeppar eller efter smak
- 1 citron, rivet skal
- 1.5 msk matfett till stekning
- Ugnsbakade grönsaker:
- 10 tunt skivade potatisar
- 0.5 msk smör till formen
- 1 dl mjölk
- 2 tunt skivade squash
- 2 tunt skivade fänkål
- 1 krm svartpeppar ellr erfter smak
- 1 tsk malen muskot
- 1 msk smör
Gör så här
- Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem. Häll hälften av mjölken i en smord liten långpanna och varva sedan två lager potatis, squash och fänkål i formen. Krydda med salt, peppar och muskot mellan varje omgång.
- Lägg potatisskivor omlott som översta lager. Häll på resten av mjölken och klicka över lite matfett. Täck långpannan med folie och baka grönsakerna i ugnen ca 40 minuter.
- Gnid kotletterna på båda sidor med en blandning av salt, peppar och rivet citronskal. Bryn dem i en stekpanna. Ta bort folien och lägg köttet på grönsakerna och ställ tillbaka i ugnen 15-20 minuter.
Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker
Betyg (1-5):
Kotletterna vilar på en grönsaksbaädd i ugnen. Köttet och gratängen ger varandra god smak. Sedan är det bara att plocka ut och servera direkt ur den härliga långpannan.
Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem. Häll hälften av mjölken i en smord liten långpanna och varva sedan två lager potatis, squash och fänkål i formen. Krydda med salt, peppar och muskot mellan varje omgång.
- Lägg potatisskivor omlott som översta lager. Häll på resten av mjölken och klicka över lite matfett. Täck långpannan med folie och baka grönsakerna i ugnen ca 40 minuter.
- Gnid kotletterna på båda sidor med en blandning av salt, peppar och rivet citronskal. Bryn dem i en stekpanna. Ta bort folien och lägg köttet på grönsakerna och ställ tillbaka i ugnen 15-20 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!