Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kotletterna vilar på en grönsaksbaädd i ugnen. Köttet och gratängen ger varandra god smak. Sedan är det bara att plocka ut och servera direkt ur den härliga långpannan.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 12 lammkotletter
  • 1.5 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1 citron, rivet skal
  • 1.5 msk matfett till stekning
  • Ugnsbakade grönsaker:
  • 10 tunt skivade potatisar
  • 0.5 msk smör till formen
  • 1 dl mjölk
  • 2 tunt skivade squash
  • 2 tunt skivade fänkål
  • 1 krm svartpeppar ellr erfter smak
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem. Häll hälften av mjölken i en smord liten långpanna och varva sedan två lager potatis, squash och fänkål i formen. Krydda med salt, peppar och muskot mellan varje omgång.
  2. Lägg potatisskivor omlott som översta lager. Häll på resten av mjölken och klicka över lite matfett. Täck långpannan med folie och baka grönsakerna i ugnen ca 40 minuter.
  3. Gnid kotletterna på båda sidor med en blandning av salt, peppar och rivet citronskal. Bryn dem i en stekpanna. Ta bort folien och lägg köttet på grönsakerna och ställ tillbaka i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 12 lammkotletter
  • 1.5 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1 citron, rivet skal
  • 1.5 msk matfett till stekning
  • Ugnsbakade grönsaker:
  • 10 tunt skivade potatisar
  • 0.5 msk smör till formen
  • 1 dl mjölk
  • 2 tunt skivade squash
  • 2 tunt skivade fänkål
  • 1 krm svartpeppar ellr erfter smak
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 msk smör

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kotletterna vilar på en grönsaksbaädd i ugnen. Köttet och gratängen ger varandra god smak. Sedan är det bara att plocka ut och servera direkt ur den härliga långpannan.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem. Häll hälften av mjölken i en smord liten långpanna och varva sedan två lager potatis, squash och fänkål i formen. Krydda med salt, peppar och muskot mellan varje omgång.
  2. Lägg potatisskivor omlott som översta lager. Häll på resten av mjölken och klicka över lite matfett. Täck långpannan med folie och baka grönsakerna i ugnen ca 40 minuter.
  3. Gnid kotletterna på båda sidor med en blandning av salt, peppar och rivet citronskal. Bryn dem i en stekpanna. Ta bort folien och lägg köttet på grönsakerna och ställ tillbaka i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies