Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 dl sojabönor
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 liten grovt hackad gul lök
  • 2 lagerblad
  • 0.5 röd lök i tunna klyftor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 150 g smulad fetaost
  • 0.5 citron, skalet av
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 lammkotletter
  • smör + olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna i dubbel mängd kallt vatten cirka 8 timmar. Koka dem i buljongen ihop med löken och lagerbladen på medelhög värme cirka 1 timme och 20 minuter.
  2. Låt bönorna svalna. Blanda dem med rödlök, persilja, fetaost, citronskal och olivolja.
  3. Salta och peppra kotletterna. Stek dem i olja och smör cirka 3 minuter på varje sida. Toppa lammet med rivet citronskal vid servering!

Tips

Använder du färdigkokta sojabönor på burk tar receptet bara 10 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sojabönsoppa med citruskräm och ost- och skinkfylld pannkaksrulle

(1)

Färsbullar med kikärtor

(20)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Bönköttbullar

(7)

Traditionell chili

(49)

Gryta à la chili con Karin

(13)

Tacotårta med nachos

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl sojabönor
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 liten grovt hackad gul lök
  • 2 lagerblad
  • 0.5 röd lök i tunna klyftor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 150 g smulad fetaost
  • 0.5 citron, skalet av
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 lammkotletter
  • smör + olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna i dubbel mängd kallt vatten cirka 8 timmar. Koka dem i buljongen ihop med löken och lagerbladen på medelhög värme cirka 1 timme och 20 minuter.
  2. Låt bönorna svalna. Blanda dem med rödlök, persilja, fetaost, citronskal och olivolja.
  3. Salta och peppra kotletterna. Stek dem i olja och smör cirka 3 minuter på varje sida. Toppa lammet med rivet citronskal vid servering!

Tips

Använder du färdigkokta sojabönor på burk tar receptet bara 10 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sojabönsoppa med citruskräm och ost- och skinkfylld pannkaksrulle

(1)

Färsbullar med kikärtor

(20)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Bönköttbullar

(7)

Traditionell chili

(49)

Gryta à la chili con Karin

(13)

Tacotårta med nachos

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies