Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl sojabönor
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 liten grovt hackad gul lök
  • 2 lagerblad
  • 0.5 röd lök i tunna klyftor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 150 g smulad fetaost
  • 0.5 citron, skalet av
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 lammkotletter
  • smör + olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna i dubbel mängd kallt vatten cirka 8 timmar. Koka dem i buljongen ihop med löken och lagerbladen på medelhög värme cirka 1 timme och 20 minuter.
  2. Låt bönorna svalna. Blanda dem med rödlök, persilja, fetaost, citronskal och olivolja.
  3. Salta och peppra kotletterna. Stek dem i olja och smör cirka 3 minuter på varje sida. Toppa lammet med rivet citronskal vid servering!

Tips

Använder du färdigkokta sojabönor på burk tar receptet bara 10 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Enkel chili con carne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Färsbullar med kikärtor

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mosöverbakad chili con carne

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Nacho bonanza

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chiligryta

Betyg
Betyg
(57)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl sojabönor
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 liten grovt hackad gul lök
  • 2 lagerblad
  • 0.5 röd lök i tunna klyftor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 150 g smulad fetaost
  • 0.5 citron, skalet av
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 lammkotletter
  • smör + olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna i dubbel mängd kallt vatten cirka 8 timmar. Koka dem i buljongen ihop med löken och lagerbladen på medelhög värme cirka 1 timme och 20 minuter.
  2. Låt bönorna svalna. Blanda dem med rödlök, persilja, fetaost, citronskal och olivolja.
  3. Salta och peppra kotletterna. Stek dem i olja och smör cirka 3 minuter på varje sida. Toppa lammet med rivet citronskal vid servering!

Tips

Använder du färdigkokta sojabönor på burk tar receptet bara 10 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Enkel chili con carne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Färsbullar med kikärtor

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mosöverbakad chili con carne

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Nacho bonanza

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chiligryta

Betyg
Betyg
(57)