Lammfärsbiffar med auberginegratäng
Lammfärsbiffar med auberginegratäng
  • Tid 40 min

Lammfärsbiffar med auberginegratäng

4.4 (5 betyg)

Smakrika lammfärsbiffar i annorlunda gratäng

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 400 g pastasås (en burk)
  • 100 g (3 dl finriven) parmesanost
  • 50 g rucola, till servering
Lammfärsbiffar
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackade oliver
  • olja, till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär auberginen i cm-tjocka skivor och salta. Låt stå ca 20 min, torka sedan av dem med papper.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna tills de är mjuka med fin färg. Fördela i en ugnsform och häll på tomatsåsen.

  3. 3

    Strö över parmesanen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Blanda alla ingredienser till biffarna.

  4. 4

    Forma till biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg.

  5. 5

    Servera biffarna med auberginegratängen och rucola.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar