Lammkotletter med paprikasmör och grönkålshummus
  • Tid 50 min
  • Ugn 225º

Lammkotletter med paprikasmör och grönkålshummus

1 (1 betyg)

Lammkotletter och ljuvligt paprikasmör som smälter över den ugnsrostade potatisen är fantastiskt gott. Recept av Lisa Lemke

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 22
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g lammkotletter
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finskuren persilja
Paprikasmör
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 6 sardeller i olja
  • 1 röd inlagd paprika
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 7 färska myntablad
  • salt och peppar
Grönkålshummus
  • 400 g kikärtor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 1 msk tahini
  • 40 g grönkålsblad
  • 1 kruka färsk koriander, med stjälk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.75 dl vatten
  • 1.5 tsk mald spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva potatisen tunt och lägg i en bunke med kallt vatten. Låt stå ca 10 min. Häll av vattnet, torka potatisen noga med kökshandduk. Dela upp på två ugnsplåtar med bakplåtspapper.

  2. 2

    Vänd runt med olja och sprid ut potatisen. Salta och peppra. Krossa vitlöksklyftorna med skal på och lägg en på varje plåt. Rosta potatisen krispigt gyllenbrun i mitten av ugnen.

Paprikasmör:

  1. 1

    Mixa alla ingredienser till ett slätt, rött smör. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur till servering.

Grönkålshummus:

  1. 1

    Mixa alla ingredienser utom olivoljan, tillsätt den på slutet och låt den bara mixa med en kort stund. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och klicka i 1 msk smör. Salta och peppra köttet. Stek på hög värme ca 3 min på varje sida. Låt kotletterna vila ca 10 min före servering. Toppa med paprikasmör och hackad persilja. Servera med rostad potatis, hummus och ev en sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar