Lammkotletter med paprikasmör och grönkålshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (2 betyg)

Lammkotletter och ljuvligt paprikasmör som smälter över den ugnsrostade potatisen är fantastiskt gott. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g lammkotletter
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finskuren persilja
  • 1 tsk salt
  • Paprikasmör
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 6 sardeller i olja
  • 1 röd inlagd paprika
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 7 färska myntablad
  • salt och peppar
  • Grönkålshummus
  • 400 g kikärtor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 1 msk tahini
  • 40 g grönkålsblad
  • 1 kruka färsk koriander, med stjälk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.75 dl vatten
  • 1.5 tsk mald spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva potatisen tunt och lägg i en bunke med kallt vatten. Låt stå ca 10 min. Häll av vattnet, torka potatisen noga med kökshandduk. Dela upp på två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  2. Vänd runt med olja och sprid ut potatisen. Salta och peppra. Krossa vitlöksklyftorna med skal på och lägg en på varje plåt. Rosta potatisen krispigt gyllenbrun i mitten av ugnen.

Paprikasmör:

  1. Mixa alla ingredienser till ett slätt, rött smör. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur till servering.

Grönkålshummus:

  1. Mixa alla ingredienser utom olivoljan, tillsätt den på slutet och låt den bara mixa med en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i 1 msk smör. Salta och peppra köttet. Stek på hög värme ca 3 min på varje sida. Låt kotletterna vila ca 10 min före servering. Toppa med paprikasmör och hackad persilja. Servera med rostad potatis, hummus och ev en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(17)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 800 g lammkotletter
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finskuren persilja
  • 1 tsk salt
  • Paprikasmör
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 6 sardeller i olja
  • 1 röd inlagd paprika
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 7 färska myntablad
  • salt och peppar
  • Grönkålshummus
  • 400 g kikärtor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 1 msk tahini
  • 40 g grönkålsblad
  • 1 kruka färsk koriander, med stjälk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.75 dl vatten
  • 1.5 tsk mald spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Lammkotletter med paprikasmör och grönkålshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (2 betyg)

Lammkotletter och ljuvligt paprikasmör som smälter över den ugnsrostade potatisen är fantastiskt gott. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva potatisen tunt och lägg i en bunke med kallt vatten. Låt stå ca 10 min. Häll av vattnet, torka potatisen noga med kökshandduk. Dela upp på två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  2. Vänd runt med olja och sprid ut potatisen. Salta och peppra. Krossa vitlöksklyftorna med skal på och lägg en på varje plåt. Rosta potatisen krispigt gyllenbrun i mitten av ugnen.

Paprikasmör:

  1. Mixa alla ingredienser till ett slätt, rött smör. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur till servering.

Grönkålshummus:

  1. Mixa alla ingredienser utom olivoljan, tillsätt den på slutet och låt den bara mixa med en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i 1 msk smör. Salta och peppra köttet. Stek på hög värme ca 3 min på varje sida. Låt kotletterna vila ca 10 min före servering. Toppa med paprikasmör och hackad persilja. Servera med rostad potatis, hummus och ev en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(17)