Lammkotletter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.29 (17 betyg)

Goda lammkotletter med smak av rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis (gärna med skalet på)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 citron i tjocka skivor
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammkotletter
  • peppar
  • rosmarinkvistar
  • 1 vitlök
  • salt
  • Tomat- och avokadosalsa:
  • 3 urkärnade, hackade tomater
  • 2 hackade, urkärnade avokador
  • 0.5 finhackad rödlök
  • hackade basilikablad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.
  2. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i två omgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4 minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.
  3. Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 kg potatis (gärna med skalet på)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 citron i tjocka skivor
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammkotletter
  • peppar
  • rosmarinkvistar
  • 1 vitlök
  • salt
  • Tomat- och avokadosalsa:
  • 3 urkärnade, hackade tomater
  • 2 hackade, urkärnade avokador
  • 0.5 finhackad rödlök
  • hackade basilikablad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • svartpeppar
  • salt

Lammkotletter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.29 (17 betyg)

Goda lammkotletter med smak av rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.
  2. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i två omgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4 minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.
  3. Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)