Lammkotletter

Betyg (1-5):
2.12 (16 betyg)

Goda lammkotletter med smak av rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 kg potatis (gärna med skalet på)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 citron i tjocka skivor
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammkotletter
  • peppar
  • rosmarinkvistar
  • 1 vitlök
  • Tomat- och avokadosalsa:
  • 3 urkärnade, hackade tomater
  • 2 hackade, urkärnade avokador
  • 0.5 finhackad rödlök
  • hackade basilikablad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.
  2. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i två omgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4 minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.
  3. Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(6)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg potatis (gärna med skalet på)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 citron i tjocka skivor
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammkotletter
  • peppar
  • rosmarinkvistar
  • 1 vitlök
  • Tomat- och avokadosalsa:
  • 3 urkärnade, hackade tomater
  • 2 hackade, urkärnade avokador
  • 0.5 finhackad rödlök
  • hackade basilikablad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • svartpeppar

Lammkotletter

Betyg (1-5):
2.12 (16 betyg)

Goda lammkotletter med smak av rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.
  2. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i två omgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4 minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.
  3. Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(6)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies