Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg (1-5):
3.86 (14 betyg)

Njut av nygrillade färsspett. Orientaliskt inspirerade med mustiga kryddor och en ton av kaffe. Till det en krämig sås med morotsstavar och gröna nötter.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (24)
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk bryggkaffe, eventuellt
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rostade rotsaker:
  • 1 kg grovt skurna rotfrukter, i bitar eller klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • Morotsraita:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk krossade kardemummafrö
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver eller kajennpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 250 g fint strimlade morötter
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 50 g russin
  • 1 msk fint strimlad färsk mynta

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, kryddor, kaffe, ägg, potatismjöl och vatten. Rör om. Ställ färsen i kylen för att vila, ca 30 minuter. Forma färsen till ovala biffar och trä dem på blötlagda grillspett. Pensla med olja och stek eller grilla dem runt om ca 5 minuter.
  2. Lägg de skurna rotsakerna i en ugnslångpanna. Droppa över olivolja. Salta, peppra och vänd runt. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och låt stå tills allt är mjukt, ca 40 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i timjan mot slutet.

Morotsraita

  1. Blanda yoghurten med kryddor och salt. Vänd ner morötter, nötter och russin. Strö på mynta. Servera kebaben med rotsakerna och morotsraitan.

Tips

Goda rotsaker du kan ugnsbaka är morötter, kålrot, palsternacka, rödbetor, rotselleri och lök.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Revbensspjäll med ingefära och hoisinsås

(36)

Traditionell chili

(49)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Kefta med tomatdipp

(1)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(31)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk bryggkaffe, eventuellt
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rostade rotsaker:
  • 1 kg grovt skurna rotfrukter, i bitar eller klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • Morotsraita:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk krossade kardemummafrö
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver eller kajennpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 250 g fint strimlade morötter
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 50 g russin
  • 1 msk fint strimlad färsk mynta

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg (1-5):
3.86 (14 betyg)

Njut av nygrillade färsspett. Orientaliskt inspirerade med mustiga kryddor och en ton av kaffe. Till det en krämig sås med morotsstavar och gröna nötter.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, kryddor, kaffe, ägg, potatismjöl och vatten. Rör om. Ställ färsen i kylen för att vila, ca 30 minuter. Forma färsen till ovala biffar och trä dem på blötlagda grillspett. Pensla med olja och stek eller grilla dem runt om ca 5 minuter.
  2. Lägg de skurna rotsakerna i en ugnslångpanna. Droppa över olivolja. Salta, peppra och vänd runt. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och låt stå tills allt är mjukt, ca 40 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i timjan mot slutet.

Morotsraita

  1. Blanda yoghurten med kryddor och salt. Vänd ner morötter, nötter och russin. Strö på mynta. Servera kebaben med rotsakerna och morotsraitan.

Tips

Goda rotsaker du kan ugnsbaka är morötter, kålrot, palsternacka, rödbetor, rotselleri och lök.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Revbensspjäll med ingefära och hoisinsås

(36)

Traditionell chili

(49)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Kefta med tomatdipp

(1)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies