Lammfärsgryta med timjangremolata
  • Tid 1 tim

Lammfärsgryta med timjangremolata

2.6 (75 betyg)

En mustig och god lammgryta.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 19

Ingredienser

8 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 100 g tärnad rotselleri
  • 1 kg lammfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 3 msk kalvfond eller köttfond
  • 3 dl vatten
  • 2.5 dl vitt vin
  • 2 morötter i stavar
  • 12 delade röda steklökar
  • 800 g stora vita bönor
  • 3 msk hackad färsk timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
Timjangremolata:
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl hackad färsk timjan
  • 1.5 finhackade vitlöksklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en rymlig gryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök och rotselleri någon minut. Rör då och då. Tillsätt färsen. Bryn och rör i färsen så att den får färg. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, fond, vatten och vin.

  2. 2

    Sänk värmen och låt småputtra minst 20 minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Lägg i morötter och steklök. Låt puttra ytterligare 15 minuter. Vänd ner bönor och timjan. Smaka av med peppar och salt.

Timjangremolata

  1. 1

    Blanda ingredienserna till gremolatan och strö över grytan innan servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Åsa

    Verkligen god och saftiggryta. Timjangremolatan är ett måste.