Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Köttbullar i tomatsås av färska tomater.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl finhackad bladpersilja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad chili
  • 1 msk mango chutney
  • 400 g grovhackade tomater
  • 4 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med äggulan, bladpersiljan, 2/3 av saltet och 1/2 av svartpepparen. Rulla till köttbullar.
  2. Värm olivoljan i en gryta och tillsätt tomatpurén, stek vitlöken tillsammans med tomatpuren i någon minut. Tillsätt chili, mango chutney, tomater och buljong. Låt det hela koka upp igen, rör om då och då. Lägg ner köttbullarna försiktigt i såsen och låt det hela koka i 10 minuter. Vänd köttbullarna försiktigt några gånger under tiden.

Servering

Servera med basmatiris och rostade pumpakärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ilona

2016-10-28

Mycket gott

Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl finhackad bladpersilja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad chili
  • 1 msk mango chutney
  • 400 g grovhackade tomater
  • 4 dl grönsaksbuljong

Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Köttbullar i tomatsås av färska tomater.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med äggulan, bladpersiljan, 2/3 av saltet och 1/2 av svartpepparen. Rulla till köttbullar.
  2. Värm olivoljan i en gryta och tillsätt tomatpurén, stek vitlöken tillsammans med tomatpuren i någon minut. Tillsätt chili, mango chutney, tomater och buljong. Låt det hela koka upp igen, rör om då och då. Lägg ner köttbullarna försiktigt i såsen och låt det hela koka i 10 minuter. Vänd köttbullarna försiktigt några gånger under tiden.

Servering

Servera med basmatiris och rostade pumpakärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ilona

2016-10-28

Mycket gott

Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies