Lammfärsbollar i aubergine- och tomatsås

Betyg (1-5):
4.36 (14 betyg)

Välj lammfärs istället för köttfärs till köttbullarna och smaksätt med oliver och fetaost. Smakar ljuvligt!

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 400 g lammfärs
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 dl hackade kärnfria svarta oliver
  • 0.5 hackad röd lök
  • 1 dl matyoghurt
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Aubergine- och tomatsås:
  • 3 msk olivolja
  • 400 g hackad aubergine
  • 1 hackad röd lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 4 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 msk honung
  • svartpeppar

Gör så här

Aubergine- och tomatsås

  1. Börja med såsen. Hetta upp oljan och fräs aubergine och lök på stark värme cirka 10 minuter. Tillsätt vatten, tomater, honung, salt och peppar. Låt puttra cirka 20 minuter utan lock.

Lammfärsbollar

  1. Blanda ihop färsen med resten av ingredienserna och forma till bollar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn bollarna runt om. Lägg sedan färsbollarna i såsen och låt dem koka färdigt där. Servera med pasta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lasse

2014-07-28

Jättegott, möjligen lite vattnig sås - man kan minska vattenmängden!

Lena

2012-11-17

Lite omständligt, men väldigt gott resultat!

Ewa

2012-04-26

Superg0tt! Lagade receptet nu ikväll o det var riktigt njutbart men vi hade bulgur till istället för pasta!

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Brunchplåt

(33)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 400 g lammfärs
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 dl hackade kärnfria svarta oliver
  • 0.5 hackad röd lök
  • 1 dl matyoghurt
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Aubergine- och tomatsås:
  • 3 msk olivolja
  • 400 g hackad aubergine
  • 1 hackad röd lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 4 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 msk honung
  • svartpeppar

Lammfärsbollar i aubergine- och tomatsås

Betyg (1-5):
4.36 (14 betyg)

Välj lammfärs istället för köttfärs till köttbullarna och smaksätt med oliver och fetaost. Smakar ljuvligt!

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Aubergine- och tomatsås

  1. Börja med såsen. Hetta upp oljan och fräs aubergine och lök på stark värme cirka 10 minuter. Tillsätt vatten, tomater, honung, salt och peppar. Låt puttra cirka 20 minuter utan lock.

Lammfärsbollar

  1. Blanda ihop färsen med resten av ingredienserna och forma till bollar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn bollarna runt om. Lägg sedan färsbollarna i såsen och låt dem koka färdigt där. Servera med pasta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lasse

2014-07-28

Jättegott, möjligen lite vattnig sås - man kan minska vattenmängden!

Lena

2012-11-17

Lite omständligt, men väldigt gott resultat!

Ewa

2012-04-26

Superg0tt! Lagade receptet nu ikväll o det var riktigt njutbart men vi hade bulgur till istället för pasta!

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Brunchplåt

(33)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies