För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammfärsbiffar med potatismos och tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.04 (71 betyg)

En god middag med lammfärsbiffar kan man inte äta för ofta.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 dl hackad färsk persilja
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk smör (till stekning)
  • 2 tsk salt
  • Potatismos:
  • 1 kg skalad mjölig potatis
  • 4 dl mjölk
  • 25 g smör
  • nymalen peppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 dl plockad färsk mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och forma till avlånga eller runda biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek cirka 1/3 av biffarna åt gången, runt om, på medelstark värme, 6-7 minuter sammanlagt. Stek resten av biffarna. Det går också bra att ge biffarna stekyta i pannan, lägga dem i en ugnsform och låta dem bli färdiga i ugnen cirka 15 minuter på 175 grader.

Potatismos

  1. Skär eventuellt större potatisar i bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är riktigt mjuk, cirka 20 minuter. Koka upp mjölk i en annan kastrull så att mjölken är kokhet när potatisen är klar. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt eller en kraftig gaffel. Blanda med mjölken och smöret till ett luftigt mos. Salta och peppra.

Tomatsalsa

  1. Kärna ur tomaterna och hacka tomatköttet. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Blanda tomater, pumpakärnor, lök, mynta, olivolja, citronsaft och smaka av med salt och nymalen peppar.

Tips

Om du får potatismos över kan det användas till potatisbullar nästa dag!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Biff rydberg med en twist

(1)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)

Biff med coleslaw

(0)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 500 g lammfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 dl hackad färsk persilja
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk smör (till stekning)
  • 2 tsk salt
  • Potatismos:
  • 1 kg skalad mjölig potatis
  • 4 dl mjölk
  • 25 g smör
  • nymalen peppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 dl plockad färsk mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Lammfärsbiffar med potatismos och tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.04 (71 betyg)

En god middag med lammfärsbiffar kan man inte äta för ofta.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och forma till avlånga eller runda biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek cirka 1/3 av biffarna åt gången, runt om, på medelstark värme, 6-7 minuter sammanlagt. Stek resten av biffarna. Det går också bra att ge biffarna stekyta i pannan, lägga dem i en ugnsform och låta dem bli färdiga i ugnen cirka 15 minuter på 175 grader.

Potatismos

  1. Skär eventuellt större potatisar i bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är riktigt mjuk, cirka 20 minuter. Koka upp mjölk i en annan kastrull så att mjölken är kokhet när potatisen är klar. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt eller en kraftig gaffel. Blanda med mjölken och smöret till ett luftigt mos. Salta och peppra.

Tomatsalsa

  1. Kärna ur tomaterna och hacka tomatköttet. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Blanda tomater, pumpakärnor, lök, mynta, olivolja, citronsaft och smaka av med salt och nymalen peppar.

Tips

Om du får potatismos över kan det användas till potatisbullar nästa dag!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Biff rydberg med en twist

(1)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)

Biff med coleslaw

(0)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)