För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammfärsbiffar med auberginegratäng

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Smakrika lammfärsbiffar i annorlunda gratäng

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • 400 g pastasås (en burk)
  • 100 g (3 dl finriven) parmesanost
  • 50 g rucola, till servering
  • Lammfärsbiffar
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackade oliver
  • olja, till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i cm-tjocka skivor och salta. Låt stå ca 20 min, torka sedan av dem med papper.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna tills de är mjuka med fin färg. Fördela i en ugnsform och häll på tomatsåsen.
  3. Strö över parmesanen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Blanda alla ingredienser till biffarna.
  4. Forma till biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg.
  5. Servera biffarna med auberginegratängen och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-11-07

Maja - ugnstemperaturen hade tyvärr trillat bort, men nu är den tillagd. 200 grader. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Maja

2018-11-03

Vad gissar ni att ugnen skall ha för temp?

Liknande recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål

(23)

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

(1)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

(26)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Fläskkotlett med grönpepparsås

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • 400 g pastasås (en burk)
  • 100 g (3 dl finriven) parmesanost
  • 50 g rucola, till servering
  • Lammfärsbiffar
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackade oliver
  • olja, till stekning
  • 1 tsk salt

Lammfärsbiffar med auberginegratäng

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Smakrika lammfärsbiffar i annorlunda gratäng

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i cm-tjocka skivor och salta. Låt stå ca 20 min, torka sedan av dem med papper.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna tills de är mjuka med fin färg. Fördela i en ugnsform och häll på tomatsåsen.
  3. Strö över parmesanen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Blanda alla ingredienser till biffarna.
  4. Forma till biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg.
  5. Servera biffarna med auberginegratängen och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-11-07

Maja - ugnstemperaturen hade tyvärr trillat bort, men nu är den tillagd. 200 grader. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Maja

2018-11-03

Vad gissar ni att ugnen skall ha för temp?

Liknande recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål

(23)

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

(1)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

(26)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Fläskkotlett med grönpepparsås

(9)