Lammfärsbiffar med auberginegratäng

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Smakrika lammfärsbiffar i annorlunda gratäng

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • 400 g pastasås (en burk)
  • 100 g (3 dl finriven) parmesanost
  • 50 g rucola, till servering
  • 1 tsk salt
  • Lammfärsbiffar
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackade oliver
  • olja, till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i cm-tjocka skivor och salta. Låt stå ca 20 min, torka sedan av dem med papper.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna tills de är mjuka med fin färg. Fördela i en ugnsform och häll på tomatsåsen.
  3. Strö över parmesanen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Blanda alla ingredienser till biffarna.
  4. Forma till biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg.
  5. Servera biffarna med auberginegratängen och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-07

Maja - ugnstemperaturen hade tyvärr trillat bort, men nu är den tillagd. 200 grader. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Maja

2018-11-03

Vad gissar ni att ugnen skall ha för temp?

Liknande recept

Kåldolmar med savoykål

(2)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Biff med coleslaw

(0)

Moussakagratäng

(36)

Biff rydberg med en twist

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • 400 g pastasås (en burk)
  • 100 g (3 dl finriven) parmesanost
  • 50 g rucola, till servering
  • 1 tsk salt
  • Lammfärsbiffar
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackade oliver
  • olja, till stekning
  • 1 tsk salt

Lammfärsbiffar med auberginegratäng

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Smakrika lammfärsbiffar i annorlunda gratäng

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i cm-tjocka skivor och salta. Låt stå ca 20 min, torka sedan av dem med papper.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna tills de är mjuka med fin färg. Fördela i en ugnsform och häll på tomatsåsen.
  3. Strö över parmesanen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Blanda alla ingredienser till biffarna.
  4. Forma till biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg.
  5. Servera biffarna med auberginegratängen och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-07

Maja - ugnstemperaturen hade tyvärr trillat bort, men nu är den tillagd. 200 grader. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Maja

2018-11-03

Vad gissar ni att ugnen skall ha för temp?

Liknande recept

Kåldolmar med savoykål

(2)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Biff med coleslaw

(0)

Moussakagratäng

(36)

Biff rydberg med en twist

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies