Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lamm passar perfekt till tabbouleh. Grilla spett med bitar av lammentrecôte. Pressa gärna över grillad citron och servera med den tabboulehn.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 500 g lammentrecôte
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl bulgur
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 grön paprika, fintärnad
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra runtom.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt den kokta bulguren med kikärtor, paprika, persilja, citronskal (endast det gula), citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek spetten runtom i grillpanna på riktigt hög värme till en innertemperatur på ca 58°.

Servering

Servera gärna med grillad citron.

Tips

Det går bra att byta ut bulgur mot annat gryn, t ex matvete.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt - Coop

(33)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé - Coop

(46)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 500 g lammentrecôte
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl bulgur
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 grön paprika, fintärnad
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lamm passar perfekt till tabbouleh. Grilla spett med bitar av lammentrecôte. Pressa gärna över grillad citron och servera med den tabboulehn.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra runtom.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt den kokta bulguren med kikärtor, paprika, persilja, citronskal (endast det gula), citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek spetten runtom i grillpanna på riktigt hög värme till en innertemperatur på ca 58°.

Servering

Servera gärna med grillad citron.

Tips

Det går bra att byta ut bulgur mot annat gryn, t ex matvete.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt - Coop

(33)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé - Coop

(46)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies