
Lammentrecôtespett med grön tabbouleh
Betyg (1-5):
Lamm passar perfekt till tabbouleh. Grilla spett med bitar av lammentrecôte. Pressa gärna över grillad citron och servera med den tabboulehn.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g lammentrecôte
- 2 tsk flingsalt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1.5 dl bulgur
- 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, avsköljda
- 1 grön paprika, fintärnad
- 2 dl finhackad persilja
- 1 citron, finrivet skal och saft
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär köttet i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra runtom.
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt den kokta bulguren med kikärtor, paprika, persilja, citronskal (endast det gula), citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla eller stek spetten runtom i grillpanna på riktigt hög värme till en innertemperatur på ca 58°.
Servering
Servera gärna med grillad citron.
Tips

Det går bra att byta ut bulgur mot annat gryn, t ex matvete.
Liknande recept
Lammentrecôtespett med grön tabbouleh
Betyg (1-5):
Lamm passar perfekt till tabbouleh. Grilla spett med bitar av lammentrecôte. Pressa gärna över grillad citron och servera med den tabboulehn.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär köttet i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra runtom.
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt den kokta bulguren med kikärtor, paprika, persilja, citronskal (endast det gula), citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla eller stek spetten runtom i grillpanna på riktigt hög värme till en innertemperatur på ca 58°.
Servering
Servera gärna med grillad citron.
Tips

Det går bra att byta ut bulgur mot annat gryn, t ex matvete.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!