För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg (1-5):
2.18 (11 betyg)

Rosmarin och vitlök är underbara smakbärare i denna härliga lammrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammentrecôte
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1.5 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt, efter smak
  • Fyllda varma tomater:
  • 4 kvisttomater
  • 1 msk ströbröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Skär av ett lock på tomaterna. Spara gärna en bit av kvisten som dekoration. Gröp ur inkråmet och lägg i en sil. Töm bort vätskan och hacka tomatköttet. Blanda det med ströbröd, vitlök, persilja, salt och peppar. Fyll tomaterna och lägg på locken.
  2. Ställ tomaterna i en oljad ugnsform och låt dem stå i ugnen 8-10 minuter Skär lammentrecôten i ca 1,5 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar, örtkryddor och vitlök. Stek i het panna någon minut på varje sida.

Servering

Servera lammentrecôten med varma tomater, förvällda haricot verts och ett gott potatismos. Gärna också en kvist färsk timjan eller rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

(0)

Gulaschgryta

(109)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

(26)

Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål

(19)

Kryddade revbensspjäll med rödkål

(4)

Orientalisk lammgryta

(6)

Kebabklubbor med potatisklyftor och tomatsalsa

(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g lammentrecôte
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1.5 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt, efter smak
  • Fyllda varma tomater:
  • 4 kvisttomater
  • 1 msk ströbröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg (1-5):
2.18 (11 betyg)

Rosmarin och vitlök är underbara smakbärare i denna härliga lammrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär av ett lock på tomaterna. Spara gärna en bit av kvisten som dekoration. Gröp ur inkråmet och lägg i en sil. Töm bort vätskan och hacka tomatköttet. Blanda det med ströbröd, vitlök, persilja, salt och peppar. Fyll tomaterna och lägg på locken.
  2. Ställ tomaterna i en oljad ugnsform och låt dem stå i ugnen 8-10 minuter Skär lammentrecôten i ca 1,5 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar, örtkryddor och vitlök. Stek i het panna någon minut på varje sida.

Servering

Servera lammentrecôten med varma tomater, förvällda haricot verts och ett gott potatismos. Gärna också en kvist färsk timjan eller rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

(0)

Gulaschgryta

(109)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

(26)

Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål

(19)

Kryddade revbensspjäll med rödkål

(4)

Orientalisk lammgryta

(6)

Kebabklubbor med potatisklyftor och tomatsalsa

(4)