Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Rosmarin och vitlök är underbara smakbärare i denna härliga lammrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammentrecôte
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1.5 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt, efter smak
  • Fyllda varma tomater:
  • 4 kvisttomater
  • 1 msk ströbröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Skär av ett lock på tomaterna. Spara gärna en bit av kvisten som dekoration. Gröp ur inkråmet och lägg i en sil. Töm bort vätskan och hacka tomatköttet. Blanda det med ströbröd, vitlök, persilja, salt och peppar. Fyll tomaterna och lägg på locken.
  2. Ställ tomaterna i en oljad ugnsform och låt dem stå i ugnen 8-10 minuter Skär lammentrecôten i ca 1,5 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar, örtkryddor och vitlök. Stek i het panna någon minut på varje sida.

Servering

Servera lammentrecôten med varma tomater, förvällda haricot verts och ett gott potatismos. Gärna också en kvist färsk timjan eller rosmarin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g lammentrecôte
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1.5 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt, efter smak
  • Fyllda varma tomater:
  • 4 kvisttomater
  • 1 msk ströbröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Rosmarin och vitlök är underbara smakbärare i denna härliga lammrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär av ett lock på tomaterna. Spara gärna en bit av kvisten som dekoration. Gröp ur inkråmet och lägg i en sil. Töm bort vätskan och hacka tomatköttet. Blanda det med ströbröd, vitlök, persilja, salt och peppar. Fyll tomaterna och lägg på locken.
  2. Ställ tomaterna i en oljad ugnsform och låt dem stå i ugnen 8-10 minuter Skär lammentrecôten i ca 1,5 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar, örtkryddor och vitlök. Stek i het panna någon minut på varje sida.

Servering

Servera lammentrecôten med varma tomater, förvällda haricot verts och ett gott potatismos. Gärna också en kvist färsk timjan eller rosmarin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)