Lammbullar med bulgur

Lammbullar med bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

De här mumsiga, annorlunda och extra matiga köttbullarna går bra att laga i stora satser och är bara godare dagen efter.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 dl bulgur
  • 1 riven gul lök
  • 2 pressade vitlökar
  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk paprikapulver, gärna starkt
  • 1 krm malen kanel
  • 1.5 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk olja
  • Servering:
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Blanda löken och lammfärsen med bulgur. Tillsätt kryddor, salt och persilja och blanda alltsammans väl.
  2. Forma bullar av degen och bryn dem runt om. Efterstek på svag värme 10-15 minuter.
  3. Servera med citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Lammbullar med bulgur
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3.5 dl bulgur
  • 1 riven gul lök
  • 2 pressade vitlökar
  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk paprikapulver, gärna starkt
  • 1 krm malen kanel
  • 1.5 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk olja
  • Servering:
  • 1 citron, i klyftor

Lammbullar med bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

De här mumsiga, annorlunda och extra matiga köttbullarna går bra att laga i stora satser och är bara godare dagen efter.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Blanda löken och lammfärsen med bulgur. Tillsätt kryddor, salt och persilja och blanda alltsammans väl.
  2. Forma bullar av degen och bryn dem runt om. Efterstek på svag värme 10-15 minuter.
  3. Servera med citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)