Lammbullar med bulgur
  • Tid 45 min

Lammbullar med bulgur

4 (1 betyg)

De här mumsiga, annorlunda och extra matiga köttbullarna går bra att laga i stora satser och är bara godare dagen efter.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 3.5 dl bulgur
  • 1 riven gul lök
  • 2 pressade vitlökar
  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk paprikapulver, gärna starkt
  • 1 krm malen kanel
  • 2 tsk salt
  • 1.5 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk olja
Servering:
  • 1 citron, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Blanda löken och lammfärsen med bulgur. Tillsätt kryddor, salt och persilja och blanda alltsammans väl.

  2. 2

    Forma bullar av degen och bryn dem runt om. Efterstek på svag värme 10-15 minuter.

  3. 3

    Servera med citronklyftor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar